sudoteknoloji-whmcsx rumuzlu üyeden alıntı
Kişiyi eposta ile ve telefonla uyarıp birebir tasarımımızı alıp kullandığını söylememize rağmen,
Konuşma kayıtlarında "ne yaparsan yap kullanırım, ücretini ödemiyorum, kaçak kullanıyorum" beyanına rağmen,
Elimizdeki tasarımın her ince detayına kadar RAW formatta, yani tasarlandığı programın dökümünün dosyaları YALNIZCA bizde varken,
Ve bu dosyaları, parça parça tasarımın ilişkilendiriliği bölümleri, ve tasarımın bütününü hem noter aracılığı ile, hemde elektronik tarih damgası ile sabitlemişken,
Kişi bu tasarımı çaldığını ayan beyan bas bas bağırırken, (telefon ile de kendilerine ulaşıp durumu izah ettiğimiz oldu, ses kayıtlarıda mevcut)
diyorsunuz ki, bu yapılan hırsızlık değildir.
Hırsızlık değildir denmişmi ? İspat etmek gerekir denilmiş..
Neyse.. Bende size şunu söylüyorum; tasarımı a-dan z-ye aynı, onu geçtim, sistemin çalışması için yazdığım kodlamalar bile a-dan z-ye aynı.
Yine mi bilirkişi anlamadı, ne yapacağız anlayan bir bilirkişi isteyeceğiz, her ortamda tasarımın tüm hakları bizde olduğuna dair bilgi, döküman var iken çaldığını itiraf eden bir adam suçsuz mı bulunacak?
Ceza davasında tazminatı elbette bize ödemiyor, (ceza davasında tazminat olmaz, alınan cezanın paraya çevrilmesi olur. ) zaten bana ödemeside umrumda değil. Maksat şerefiyle para kazananların hakkı yenemesin.
Ve anlaşmada hakimle savcıyla olmuyor bunun da bilincindeyiz, mesajımı nasıl okuyupda bu kanıya vardınız merak ediyorum. (kamu davası açıldıktan sonra sizin anlaşmış olmanız davayı düşürmez)
Taraflar anlaştığında bir davada geri adım atılamadığı nerede görülmüş? (bahsettiğim dava kamu davası siz anlaşsanız bile kamu adına devam edebilir. siz ancak zararınızın tazmin edildiği beyanında bulunarak davacı değilim dersiniz. Savcılık resen davayı devam ettirebilir) n)
Sebepsiz zenginleşme olacağını nereden çıkardınız? (Tazminat miktarı belirlenirken sebepsiz zenginleşme kriteri de dikkate alınır)
Ben kişiyle ne şekilde anlaşacağımı nereden düşündünüz? Anlaşacağım kişiye ürünü hizmet bedeli ve faturalı bir şekilde satıp, bu şekilde anlaşmayacağımı düşündünüz sanırım. (30 binden 15 bine anlaşılma bahsini yazan ben değildim herhalde)
Ceza davası ile kesinleşecek suç için hukuk davası açarak ben tazminatımı alırım.
Ceza davası ise kişinin eylemi içindir. Ancak ben anlaştıktan sonra iyi niyetinin göz önünde bulundurulması konusunda harekete de geçebilirim. (siz mahkemeye iyi niyetin göz önünde bulundurulması hususunda tavsiyede bulunamazsınız...)
Kısaca herşey kablolarda, sanal diye çalınan ürün HAK değildir, elbette karşılığı bir cezası olacaktır. Tescili, elektronik zaman damga sı, noterde tasarıma ait dosyaların bulunması gibi bir çok konuda önde olmam neticeyi kişinin aleyhine çevirecektir diye düşünüyorum.