-
İftira ve 53/1
merhabalar.
bimer üzerinden sahsı silah sıkmakta diye şikayette bulundum ancak yapılan arama sonucu suc unsuru bulunmamıştır. bunun üzerine beni iftiradan şikayette bulunmuştur. savcı taleplerinde 53/1 maddesi en cok benim dikkatimi çekmiştir. bu madde benim memuriyete etkisi nedir.
Sahsın daha öncedende silah bulundurmaktan cezası vardır. Yapılan aramada bir şey cıkmaması benım ıfıtra attıgımı kesin olarak gösterir mi,
Bu durumda ne yapmam gerekir. Ceza Alırmıyıım alırsan ertelense dahi 53/1 haklardan mahrum olurmuyum.
-
temyiz ve 53/1
merhabalar.
Asliye ceza mahkemesi tarafından verilen 1 sene hapis cezası ve ertenmesi durumunda bazı haklardan yoksun bırakılıyoruz.
Ancak bu kararı temyiz edersek yargıtay sonuclanana kadar bu bazı haklardan mahrum kalma hukme uygulanırmı yoksa yargıtay sonucumu beklenır.
-
Ceza ertelenmesi
Merhabalar.
1 yıldan az ve yüz kızartıcı olmayan ceza alıp ta cezası ertelenen memurların herhangi bir haktan mahrum bırakılması söz konusumudur. Mesala madde 53/1 in bir gecerliliği varmıdır bu ertelenen cezada.
-
Mahkeme kararıyla bir mahrumiyet getirilmemişse bırakılamaz.
Kararın kesinleşmesi gerekir dolayısıyla temyiz sonucu beklenir.
Avukat vasıtasıyla davanızı takip ederseniz baş ağırtıcı bir sonuç çıkmayacağını düşünüyorum.