İşyeri tasfiye olursa kıdem tazminatı ne olur?
Herkese selam...
Sgk.dan 3600 yazısını alarak işyerime noter kanalıyla ihtar çektiim.önce başka sebebler öne sürdüler.Sonra anlaşırız diye beni bir kaç ay oyaladılar.Sonra öğrendimki işyeri tasfiye kararı almış. Kapanışa giden firmadan kıdem tazminatımı almak için Hukuki olarak neler yapılabilir...
cevap verecek arkadaşlara sonsuz teşekkürler...
Cevap: İşyeri tasfiye olursa kıdem tazminatı ne olur?
Emekliliğe hak kazandığınız gerekçesiyle Şirkete iş mahkemesinde kıdem tazminatı davası açmalısınız. Mahkeme kararı verildikten sonra işçi alacağı olarak tasfiye masasına kayıt yaptırmalısınız. Tasfiye masası Şirketin merkezinde olur ve Ticaret sicil gazetesinde ilan edilen adreste bulunur.
Cevabınız için teşekkürler.lakin şirket sicil kaydında göstermiş olduğu adreslerden birinde yeni bir şirket kurmuş.şube adresi olarak kalan yerdede fazla bir şey bırakmıyacaklar diye düşünüyorum.daha öncede dava açan arkadaşlar var.iş mahkemesine açacağım davayı kazanzam bile alacağımızı tahsil edebilirmiyiz diye düşünüyorum..Şirketin durumu çok iyi.işci alacaklarından dolayı muavazalı bir şekilde tasviye yoluna gittiler.
her şeyi klıfına uydurup yaptıklarını yanlarına kalıyor..bizim gücümüz yetmediği için sadece seyrediyoruz.ALLAH kul hakkını yarına bırakır ama yanlarına bırakmaz..