Fazla yapılan aidat ödemelerinin geri alınması
İyi günler, fazla yaptığım aidat ödemelerinin apartman yönetiminden geri alınması için nasıl bir yol izlemeliyim, örnek verirsem her ay 2000 tl toplam gider 500 olarak daire başına eşit ödenmiş, ancak yönetim planına göre arsa payı oranında yani yaklaşık 390-400 gibi bir rakam olması gerekiyordu. Bunuda 5 sene geriye dönük hesaplayınca yüklü bir miktar çıkıyor.Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: Fazla yapılan aidat ödemelerinin geri alınması
Önden bir ihtarname yollarsınız şu kadar alacağım var ödeyin diye olmazsa dava açabilirsiniz.
Engin bey cevap için teşekkürler, davayı hangi mahkemede açmamız gerekiyor acaba.
Sulh hukuk mahkemelerinde... kat mülkiyeti yasası ek madde 1.
Engin bey peki yönetimler aidat ödenmemesinde aylık %5 faiz uyguluyor, ben fazla ödememde faizi neye göre değerlendireceğim acaba.
Yasal faiz veya en yüksek mevduat faizi isteyebilirsiniz kmk nın aidatlar için ön gördüğü faizi isteyemezsiniz benim düşüncem.
engin bey peki apartman yöneticisini mahkemeye verebiliyormuyuz, bazı yerlerde tüzel kişilik değil husumet yönünden red olur diyor.
Alıntı:
lyon rumuzlu üyeden alıntı
engin bey peki apartman yöneticisini mahkemeye verebiliyormuyuz, bazı yerlerde tüzel kişilik değil husumet yönünden red olur diyor.
Yöneticiye ne sebeple dava açacaksınız
Yöneticinin kat maliklerince kendi adlarına dava ve icra takipleri açmaya açılan davalarda kendilerini temsil etmeye dair alınmış karar doğrultusunda temsil yetkisi varsa olabilir yoksa davayı tüm kar maliklerine açmak gerekir tabi sonradan daireyi satın almış malikler değil alacaklı olduğunuzu iddia ettiğiniz dönemdeki kat malikleri benim düşüncem.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yöneticiye ne sebeple dava açacaksınız
Aidatları eşit olarak tahsil etti ve yönetim planı arsa payına göre diyor, 5 senede yaklasık 4 5 bin tl fazla ödeme tahsil etmiş oldu benden.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yöneticinin kat maliklerince kendi adlarına dava ve icra takipleri açmaya açılan davalarda kendilerini temsil etmeye dair alınmış karar doğrultusunda temsil yetkisi varsa olabilir yoksa davayı tüm kar maliklerine açmak gerekir tabi sonradan daireyi satın almış malikler değil alacaklı olduğunuzu iddia ettiğiniz dönemdeki kat malikleri benim düşüncem.
Engin bey yönetime karşı müdahalenin menni davası actık avukat yönetici ve yer işgalinde bulunan kapıcıyı davalı olarak gösterdi, davayı acmadan önce yönetici kapıcı ve diğer kat maliklerine ihtarname cekti, dosyada su anda bilirkişi raporuda geldi, karsı taraf ilk dilekcelerinde husumet itirazında bulunmus, görüşünüz nedir.