İş yerinde hakaret, tehdit ve darp!
Dostlar merhaba, başlıkta da bahsetiğim gibi böyle bir olay başıma geldi. Dava sürecine etki edebilir diye olayın detaylarını anlatmıyorum ancak böyle bir sözlü ve fiziki saldırıya uğradım. Bu olaylara 2 mesai arkadaşım şahit oldu ve ben hiçbir şekilde şahsa karşılık vermedim. Olayı gerçekleştiren şahıs, şirkette pay sahibi ve patron onu tutuyor.
Benim merak ettiğim konu ise; karakola gidip şikayetçi oldum ifademi verdim, uzlaşmak istemediğimi de bildirerek karakoldan ayrıldım. Bu aşamalardan sonra benim yapabileceğim bir şey var mı? Yani bir avukat tutmam gerekir mi? Çünkü, iş yeri sahibi tehditlerini devam ettirerek, şahitlerin tam tersine ifade vereceğini bu işten vazgeçmemi söyledi. Ben de korkmadığımı ve bu işin peşini bırakmayacağımı belirttim.
Cevap: İş yerinde hakaret, tehdit ve darp!
Karakolda ifadeniz alınmış şikayetçilerin de alınır savcılığa teslim edilir dosya olarak savcı çağırırsa gidersiniz haklarında kamu dava açılırsa mahkemeye gidersiniz avukat tutmak şart değil ancak yararlıdır.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Manevi tazminat davası da açmak istiyorum. Bunun için kamu davasının açılmasını mı beklemeliyim?
Beklemek zorunda değilsiniz bu davaları ya olaydan itibaren bir yıl içinde açmak gerekiyor ya da kamu davası açılıp kesin karara bağlandıktan itibaren bir yıl içinde açmak gerekiyor ben şahsen ikinci yolu öneririm.
Sağ olun. Davanın açılmasını bekleyeceğim. Ayrıca dava halen açılmadı bu kadar gecikme normaldir sanırım. İyi forumlar:
...........
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Beklemek zorunda değilsiniz bu davaları ya olaydan itibaren bir yıl içinde açmak gerekiyor ya da kamu davası açılıp kesin karara bağlandıktan itibaren bir yıl içinde açmak gerekiyor ben şahsen ikinci yolu öneririm.
Hocam açtığım konuda yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Savcılıktan kağıt geldi, kovuşturmaya yer yoktur diye. Gösterdiğim şahitler sanırım kovulmak korkusuyla o şahısı suç işlememiş olarak göstermiş. Şahitler de öyle konuştuğuna göre sanırım itiraz etmemde bir yarar yok. Onlar yüzünden halen işsizim, dava açılmadığı için manevi tazminat davası açmakdan da vazgeçeceğim sanırım. Sağ olun zaman ayırdığınız için.