vuk 359 dan 3 yıl hapis cezası
eski eşim beni bir adi ortaklığa ortak etmişti 6 ay sonrada para kazanamadım deyip çıkarttı hepsini vekaletimle yaptı.ben o sırada öğretmenlik yapıyordum.sonra o dönem araştırmayamı ne takılmış sahte fatura dan dava açıldı.ben işi bilmem hiç görmedim bile balıkçı teknesiydi.bu yedek parça ve mazot alımındamı neymiş sahtecilik.mahkemeye çağırılan muhasebeci vs ve diğer adamda benimle bir ilgileri olmadığınıda belirtmişler.avukat hiç beklemiyoduk ama 3 yıl hapis cezası verdiler dedi temyize gidecekmiş.
Nasıl bir hakim böle bi karar verebilir ki ya.kimi oraya oturtup karısına 359 maddesini önüne koysan adi ortaklıkta ikiside suçludur desen bu kararı verir hakimin oturtulmasının nedeni hukuku adaleti sağlamak değilmidir.yani ceza kişisel değilmidir yapmadığınız birşeyden diğeri yaptı diye hapis yatılırmı.nerde benim adil yargılanmam.en azından ceza almam için kastım varmı diye bile bakmamış.ben ne kazanmışım bu sahtecilikten .yapıpta ne olacak.ben adamla bile mahkemede karşılaştım.Kimi kandırmışım ben ya.iyi niyetli insanlar cezasız kalmıo gerçekten.
temyizde ne olur sizce avukatım hakimin hiçbişeyi gözününe almadığını söylüo 3 defa bilirkişi raporu olmuş öle diyo.sanırım dosyanın ii incelenmediği için mi ne yazıcakmış temyiz başvurusunu.
Ben hapise girecek bişi yapmadım.Diyorki yüz kızartıcı suçmuş hayatım bitermiş ben bunu hakedecek ne yaptım anlamam zaten böle bişiler aklıma bile gelmedi benim o vekaleti verirken.
Temyiz de ne olur sizce litfen bi yardım edermisiniz.
Cevap: vuk 359 dan 3 yıl hapis cezası
bi kişi de yardımcı olmayacak mı