Sanalpazar Üzerinden Satış Yapmak ve Vergilendirme Hakkında
Değerli Yöneticiler sorunum ile ilgili forumda arama yaptım tam anlamıyla benim soruma benzer bi konu bulamadım. Ben bir eticaret firmasına bağlı olarak websitem var satış yapıyorum yani bir paket karşılığı ödedim bana bir site verdiler ürünleri hazır şekilde ben sadece tanıtım reklam yapıyorum ürünlerin satışını yapıyorum ve komisyon alıyorum aramızda sözleşme var komisyonu hesabıma yatırırlarken yüzde 20 stopaj vergisi kesip kalanı ödüyorlar buraya kadar sorun gözükmüyor en azından öyle biliyorum. Fakat ben kendi sitemdeki ürünleri daha fazla satış yapayım diye sanalpazarda dükkan açıp satmaya başladım sanalpazarda ürün satıldıgında ordaki sipariş veren kişinin bilgilerini alıp kendi sitemden ürünü sipariş edip sanalpazardan ürünü alan kişinin adresini veriyorum firma ürünü o kişiye kargo yapıyor kişi ürünü aldığında sanalpazardan onay veriyor ve sanalpazar parayı benim hesabıma yatırıyor bu durumda maliye ilgili bir sorunum olurmu. Biraz uzun oldu özür dilerim ayrıntılı anlatmak istedim
Cevap: Sanalpazar Üzerinden Satış Yapmak ve Vergilendirme Hakkında
Bir sorun yaşamazsınız. Usulüne uygun bir ticaret yapıyorsunuz.
Cevap: Sanalpazar Üzerinden Satış Yapmak ve Vergilendirme Hakkında
sanalpazar parayı benim şahsi hesabıma yatırıyor o yuzden tedirgin oluyorum ama sonuçta izah edebileceğim bir durumda söz konusu bu şekilde tam rahatda olamıyorum