Trafik yeddiemin otoparkına çekilen aracım
2008 yılında iki araç birden saattım bir galerici arkadaşıma bu araçlar hakkında sadece vekalet verdim 6 ay sonra aracın birnin satışı yapılmış öğrendim ama ikinci aracım ortada yok galericide bu dönemde iflas etti araç nerde kimde hiç bir bilgi alamadım trafiğe falan danıştım kimse yardımcı olmadı neyse zaman aktı gitti 4 yıl sonra araç muayenesiz yakalanmış ve bir otoparka çekilmiş üzerinden 2 yıl geçmiş ve kimse ne haber verdi ne aradı ne sordu gittim aracıma baktım araç otoparkta camları açık halde 2 yıl geçirmiş ve hurdaya dönmüş üstelik anahtarı yok ruhsat yok trafik yedemin otoparkıymış sorumsuzluk diz boyu zaten ve üstüne üstlük birdünya otopark ücreti şimdi ben bu durumda
bu otoparktan 2 yıldan beri bana niye haber verilmedi neden yazılı bir şey gönderilmedi aradan 2 yıl geçtikten sonra araç hurdaya döndükten sonra ve bir sürü otopark ücreti biriktikten sonra trafikten bilgilerimi almışlar ve aramışlar bu konuda mağdurum acaba bana bu konuda bir fikir verirmisiniz hem arac hurdaya dönmüş olduğu için hemde bu otopark ücreti hakkında dava açsam nasıl bir sonuçla karşılaşırım sizce
Cevap: otopark yardım lütfen
Sorumsuzluk diz boyu yazmışsınız da araç satanın sorumluluklarının birincisi aracı noter kanalıyla parasını alıp karşı tarafa devrini vermektir.Bu sorumluluğunu yerine getirmeyip adi sözleşmeyle veya vekaletle bu tarz satışları yaparsa(daha doğrusu satış yapmayıp kendi üzerine olan aracı başkalarına verirse) böyle sonuçlarla karşılaşması ihtimal dahilindedir.Ben açılabilecek davadan bir şey çıkacağını sanmıyorum ama hala harcayacak para ve zamanınız varsa bir avukatla dava açma yolu düşünülebilir.