Şİrket devrİ-dolandiricilik
Öncelikle merhaba ;
Nişanlım ve ailesi 4 sene önce çok büyük bir hata yaparak dolandırıldı. Olayın aslı ailesinin sağlık sorunları yüzünden çok zor zamanlar geçirirken aile dostu olan ve dayısının çok yakın arkadaşı; 2 aylık şirketimi size devredeyim kardeşim yurt dışından gelecek ve şirketimden pay istiyor hem ben şu belayı başımdan salayım hem siz de şu zor zamanlarınız da rahat edin demesiyle başlamıştır.2 ay şirket nişanlım ve annesinin ortaklığıyla yürütülmüş olup 2 ay sonra noterde bu adam tarafından tekrar kandırılarak hiç bir devir işlemi gerçekleştirilmeden konu kapanmıştır. Fakat 2 yıl sonra ssk dan eve gelen bir tebligatta şirkete ait sigortalı çalışanların sigorta borcu çıkmasıyla vergi dairesini gitmiş bulunmaktayız. Fakat vergi dairesi şirketin adres değişikliği vs. sini bildirmediğini söyleyerek takibi bıraktığını söylemektedir. Nişanlımın imza sirküsü alınmış ve vekaleti bu adamdaymış. Devir işlemi tamamen yalan çıktı. Notere gittik böyle bir işlem yok. Nişanlım bu şirketi aldığından şirketi devrettiğini sanana kadar geceli gündüzlü annesinin hastane işleriyle uğraşıyordu böbrek hastası olduğu için. Vergi dairesi olmayan bir şirketin sigortalı işçi çalıştırması nasıl normal oluyor anlamamaktayız. Bu kişiye suç duyurusunda bulunduk fakat savcı kızım yapmasaydın okuyarak imza atsaydın vs. diyerek dosyayı kapatmış. Ne bi şirket ne bi vergi numarası var ama sigortalı çalışanlar var mesela kendisi dört bin küsürden kendine sigorta yaptırmış . en son sigortadan icradan kağıt geldi dün 180 bin tl borç kağıdı. Perişan bir haldeyiz. Adamı araştırdık adam elini kolunu sallayarak geziyor biton dolandırıcılıktan dosyası ve araması var. 3-4 adet kimliğe sahip olduğunu duyduk. Avukat aradık bulduk avukat olaya sıcak bakarken yakalarız bulur dolandırıcılıktan bütün bu yaptıkları ona yüklenir silinir borçlannız derken en son görüşmemizde nerdeyse olaydan çekilmek istiyor siz bu parayı ödeyeceksiniz diyor. Allah aşkına bir yol göstermenizi istiyorum yardımlarınızı bekliyorum lütfen
Cevap: Şİrket devrİ-dolandiricilik
Borcu ödemek durumdasınız. Avukatınız doğru söylüyor.