Uyuşturucudan alınan ceza hakkında
İyi akşamlar kardeşim uyuşturucudan 10 ay ceza almış fakat kendisine herhangi bir tebligatta bulunulmamış 2 gün önce ümraniye t tipi ceza evine göndermişler bizede bugün cezaevinden gelen haberle öğrendik iki gündür aramadığımız yer kalmamıştı şimdi bu kesilen cezaya karşı herhangi bir itiraz hakkımız varmıdır öncelikle izlememiz gereken yol nedir bugün kendisiyle görüştüm 2 ay ümraniye t tipinde 1 ay açık ceza evinde daha sonra şartlı tahliye olacağı kendisine söylenmiş 1,5 yaşında çocuğu var bu konuyla alakalı bize bir yol gösterecek arkadaş varmıdır şimdiden çok teşekkür eder emeği geçenlere şükranlarımı sunarım pendik -kartal civarından ceza avukatı tavsiye edebilirmisiniz cevaplarınız için şimdiden sağolun.
Cevap: Uyuşturucudan alınan ceza hakkında
Aynen belirttiğiniz gibi 2 ay kapalı ceza infaz kurumunda kaldıktan sonra denetimli serbestlikten faydalanarak tahliye edilir.
Sizin itiraz hakkınız bulunmamaktadır. Ancak hükümlü, hükmü veren mahkemeye tebligatın geçersiz olduğu hususunda dilekçe ile başvurursa,
mahkeme tebligatları inceler ve infazın durdurulmasına karar verebilir.
Erkek arkadaşım yaklaşık 3 ay önce eski bir arkadasini eve birakmak icin yola cikmis ve polis cevirmesinde arkadasinin üstünden fazla bir miktarda uyusturucu cikmis. Ogün icerde kalip sabah mahkemede serbest kalmislar ogün merak edip baktigi için parmakizi cikmis ve bugün tutuklandi birdahaki mahkemeye kadar yaklasik 1 ay sonra olduğu söyleniyor ama sicili temiz alkol içen bir insan bile değil mahkeme nasıl sonuçlanir neden şuan içerde hiçbirsey düsünemiyorum yardim edin
ilginiz için teşekkür ederim RUTH sanırım elden gelen birşey yok kardeşimde mahkemelerini takib etmemenin ceremesini çekiyor anladığım kadarıyla sağolun.
bencede ,yoksa ceza alması zor ihtimal mahkeme yi takip etmedi ya da denetimleri mi ihmal etti acaba ?
Alıntı:
akdeniz27 rumuzlu üyeden alıntı
bencede ,yoksa ceza alması zor ihtimal mahkeme yi takip etmedi ya da denetimleri mi ihmal etti acaba ?
Dün görüştüm bana söylediği 1 hafta önce gbt kontrolünde herhangi bir sorun çıkmadığı cumartesi günü ise direk savcılığa sevkedilip cezaevine gönderilmiş ne bir denetim çağrısı aldığını nede mahkemeye çıktığını söyledi takipçisi olsaydı bu şekilde olmazdı bencede.
bence başka birşey var tabi olabilir ama hafta sonu bu işlemlerin olması da ilginç geçmiş olsun demekten başka birşey diyemeyeceğim.