idare mahkemesine üniversite aleyhine dava
Merhaba arkadaşlar.
Atatürk üniversitesinde inşaat mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.bahar döneminde almış oldugum sayısal yöntemler dersinden devamsızlığım sınırı aştıgından finalden 3 hafta önce dersi veren hoca ile görüştüm .Ve beni bırakıp bırakmayacagını
sordum ve vizemin iyi oldugunu final notuma göre bakacagını söyledi.finale çalıstım ve 100 aldım ama adam beni yine bıraktı.gidip konustugumda ve bana final notuma göre karar vereceğini söylediğimde ise ''dün dündür bugun bugundür ''cevabını verdi.bende konuyu araştırdım ve mevzuatı inceledim.mevzuatta (Devamsızlıkları nedeniyle başarısız sayılan öğrencilerin listesi, yarıyılın/yılın son haftası içinde ilan edilir.) yazmakta ve ayrıca yine aynı yönetmeliğin bir başka maddesinde (Yarıyıl/yıl sonu sınavı: Dersin okutulduğu yarıyıl/yıl sonunda akademik takvimde belirlenen tarihler arasında yapılan sınavdır. Bu sınavlara kayıt yenileme işlemlerini yaptırarak devam şartlarını yerine getiren ve/veya
uygulamalarda başarılı olan öğrenciler girebilir.) bu maddede final sınavı ve sınava girme koşullarını açıklamış.itiraz ettiğim konu şu ki devamsızlıktan kalmış olsam bunu bana finallerden bir hafta önce ilan etmesi gerekir ki bunu yapmamış.ve ayrıca final listesinde ismim oldugunu ve bu sebeple final şartlarını sağlamış oldugum düşüncesindeyim.bu yüzden notumu istemek ve ayrıca hakkımı aradığım için hakkımda idari soruşturma açan bu hocaya karşı notumu istemek ve manevi tazminat talebinde bulunmak istiyorum.bu konuda bana yardımcı olabilecek ve fikrini söyleyebilecek hukukçu arkadaşlardan rica ederim.
Cevap: idare mahkemesine üniversite aleyhine dava
sanırım adalettin sessliği gibi burayıda sukunet kaplamış.bir kişinin dahi fikir beyan etmemesi forumun yetersizliği mi yoksa açıklayıcı olamamam mı..
Cevap: idare mahkemesine üniversite aleyhine dava
öncelikle idare mahkemelerinin belirli usulleri olduğunu hatırlatarak gereken koşulları sağlayarak dava açabilirsiniz.
bu koşulların en başında süre gelmektedir. zaman aşımı yönünden durumunuzu bilemiyorum. idari işlemler için dava açma süreleri var bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir. ondan sonra tabi dava açarak hakkınızı aramanızı tavsiye ederim.