Hastanenİn uygunsuz malzeme kullanmasi
13.02.2014 tarİhİnde Ön Çapraz baĞ amelİyati oldum. 7 ay boyunca sikinti cekmedİm fakat 8 aya gİrdİĞİmde dİzİmde Şİme aĞri kizarma oldu ve daha sonra bÜyÜk bİr sİvİlce gİbİ diŞa doĞru ŞİŞmeye baŞladi doktoruma baŞvurdum ve dİzİmİn enfekte oldugunu ve tekrar amelİyat olmam gerektİĞİnİ sÖyledİ sebebİnİ sorduĞumda dİzİmİn İÇİne uygulanan İmplant (vİda) nin vucuda reaksİyon gÖsterdİĞİnİ ve enfekte olduĞunu o parÇanin Çikarilmasi gerektİĞİnİ sÖyledİler ve benim gibi ayni ameliyati olup ikinci tekrar ameliyat olan arkadaslarimda var.. İkİncİ amelİyatimi 1 hafta Önce oldum ve savciliĞa suÇ duyurusunda bulundum... Bununla alakali tazmİnat haklarimiz nelerdİr...
Cevap: Hastanenİn uygunsuz malzeme kullanmasi
Eğer dedikleri gibi, vucudunuz, ameliyatta takılan implantı kabul etmeyip reaksiyon gösterdiyse, korkarım tazminat davasını hastaneye değil, vucudunuza açmanız gerekir, kabul etmeyip yabancı parçayı dışarıya atmaya çalıştığı için.
Davanızın sonucunda kusurun doktor veya kullanılan malzemenin kalitesizliğinden kaynaklandığı tesbit edilirse, tazminat davası açıp kazanabilirsiniz.