İnternetten Yurtdısından para kazanma
Herkese merhabalar,
Arkadaşlar bu forumdada bununla ilgili cok soru sorulmuş. ama heryerde farklı bilgiler mevcut. Bana biri yardım edebilir mi?
Benim sorum şu;
Ben iki senedir, amerikada bulunan bir firmadaki ürünleri başka ülkelere reklamını yapıyorum. Oraya üyeyim ve iyi gelir elde ediyorum. Ben paramı Türkiye'den kazanmıyorum. sadece türkiye'de yaşıyorum. Para her hafta banka hesabima dolar olarak yatmaktadir. 100bin dolar üzerinde ödeme aldım toplam. Şirket filan değilim kendim evden calısıyorum. Türkiyeye birşey pazarlamıyorum.
Netteki bazı araştırmalarımda, bir kısım şöle demişler, türkiye ile alakan yoksa vergi vermiyorsun. ve bu madde sanırım bunu acıklıyor.
Alıntı:
4842/37 md.; Yeniden düzenleme: 30/7/2003
-
4962/5 md.)
Kanunî ve iş merkezi Türkiye'de
bulunmayan dar mükellefiyete tâbi işverenlerin yanında çalışan hizmet erbabına, işverenin Türkiye dışında elde ettiği
kazançları üzerinden döviz olarak ödediği ücretler
Ben şimdi ne yapayım, ileride başım ağrısın istemiyorum. şahıs şirketi kurmalımıyım? kursam eski defterler açılır mı? geçmişe ait vergileri ödememmi gerekcek. bana yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: İnternetten Yurtdısından para kazanma
Burada ücretten bahsediyor. Yani bir işveren yanında çalışmadan. Siz o firmanın işçisimisiniz ve bunu belgeleyecek bir dökümanınız varmı. yani oradaki sosyal güvenlik kurumuna priminiz yatıyormu. Bunlara cevabınız hayır ise bu madde sizinle ilgili değil. Bu madde bizim gurbetçi dediğimiz işçileri kapsıyor özetle
Cevap için Teşekkürler hocam,
Malesef oranın normal bir üyesiyim. binlerce üyesi gibi.. Şimdi şahıs açsam geçmiş hesaplarımı incelerler mi? Artık vergi verebilirim ama geçmişe ait vermem mümkün değil. Çünkü aylarca belkide senelerce vergi için çalısmam gerekecek. Bide bu işlerde hep kazanacaksın diye birşey yok. Ne önerirsiniz bana hocam ?
Vergisel kaydinizi actirmak sizin icin daha mantikli. Gecmis doneme gelince, zaten 5 yillik zamanasimi suresinde gecmis donem her zaman incelenebilir. Fakat siz mukellefiyet actirdiniz diye gecmis doneminize bakilacak diye bir kaide yok
selam istediğiniz belgeyi gönderdim