-
emlak komisyonu
selam arkadaşlar
ben ankarada emlak işiyle uğraşmaktayım.tahmini 4 ay önce 3.5 milyon değerindeki bir taşınmaz mülk benim aracılığımla satıldı.alıcıyı ve satıcıyı tanıdığım için sözleşme yapamadım fakat elimdeki tek ısbatım telefon konuşmaları telefon mesajları ve whatasptan alıcı satıcı ile konuşmalar mevcut.bu mülkü benim sattığım ve onların bana komisyon verceklerini kabul eden konuşmalar fakat ben hala bir yol katedemedim.acaba bu elimdeki ısbatlarla mahkemeye başvursam netice labilirmiyim.teşekkür ediyorum saygılar
-
Cevap: emlak komisyonu
Herhalde bu işi resmi (yasal) şekilde yapmıyorsunuz. Yapsaydınız tanıdık manıdık bakmaz, bütün prosedürü doğru şekilde yapardınız. Elinizde var olduğunu söylediğiniz telefon konuşmalarını mahkemenin dikkate alacağını zannetmem. Üstüne bir de görüşmeleri izinsiz ve habersiz kaydettiğiniz için suçlu çıkabilirsiniz (eğer kaydettiyseniz). Hiç bir şey alamayacağınız gibi, ayrıca maliye denetimine de uğrayabilirsiniz.
-
Cvp için teşekkür ederim resmi yolla yapıyorum emlak işini gayri resmi deil mesajlarda bilerek kayıt edilmiş şeyler deil zaten her telefon gibi mesajlar silmeyince karşınıza çıkıyor işte.keşke sözleşme yapsaydım bidaha kimseye güvenmek yok ağır bir ders oldu bana
-
bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. evimi satmak istiyorum. bir emlakçıyla komisyon için sözleşme imxzaladık. sözleşmede evimi bu emlakçı dışında başka bir emlakçı vasıtasıyla yada kensim yada 3. şahıslar vasıtasıyla satamayacağım yazıyor.eğer kendisi dışında bir vasıtayla yada kendim satarsam satış bedelinin %6 sını ödemem gerektıği yazıyor. bu emlakçının satmasını beklemem gerekıyor. sözleşmenin süreside 1 yıl. bir aydır henüz bir tane bile müşteri getirmedi. ben şuan bir müşteri buldum evimi alacak, eğer satarsam bana yasal olarak bir cezai yaptırımda bulunabilir mi? yasal mıdır bu yaptığı sözleşme