Usülsüz yapılan demirbaşın tamiratı
Merhaba sayın hukukçu arkadaşlar
3 yıl önceki sitemizin yöneticisi tarafından keyfi bir şekilde karar alınmadan ve üyelerin onayına sunulmadan sitenin birikmiş parası ile bir toplantı salonu yaptırılmış ve kötü işçilik nedeniyle toplantı salonun çatısı kısa sürede parçalanmıştır.
Benim yöneticisi olduğum dönemde olağanüstü toplantı kararıyla sitenin çatı tamiratı için karar alınmış, bütçe belirlenmiş ve para toplanmıştır.
Şu an bazı üyeler binanın yasal olmadığını, tamiratı yaptıramayacağımı, yaptırmam halinde dava açacaklarını söylüyorlar.
Tamirat için karar alınmış olsa bile yasal olmayan, izinsiz yapılmış bir binanın tamiratı olası bir dava halinde beni ve/veya sitenin tüzel kişiliğini tazminat ödeme riski oluşturabilir mi?
Cevap: Usülsüz yapılan demirbaşın tamiratı
Toplantı salonu (ve çatısı) binanın projesi içinde(depo vs) olan bir bölümdeyse tamiratı için para toplanabilir. Eğer salon bina projesinde bulunmayan bir alanda ve ruhsatsız olarak inşa edildiyse sitedekiler tamiratına katılmak zorunda olmadığı gibi yönetim kararı alınmadan yapıldıysa ilk maliyetinin eski yönetici tarafından tazmin edilerek site bütçesine iade edilmesini talep edebilirler.