Tapu satışından sonra kalan miktarı alma
Evimi satacağım almak isteyen kişi banka kredisiyle beraber iki ay vadeli ödeme yapmak istiyor.Tapuda rayiç bedelin üzerinden satış yapacağız ama bi 30-40 kalıcak onuda alıcı iki ay sonra ödemek istiyor.Ben burda kendimi ödeme yönünden nasıl garanti altına alırım? Teşekkürler.
Cevap: Tapu satışından sonra kalan miktarı alma
Garantiye almanın yolu iki ay sonra paranızı tam alıp evinizi satmanız.
İpotek koy diyeceğim ancak alıcı kişi zaten evi kredi ile alacak.Banka ipotek koyacak.ikinci sırada olacaksınız.En iyisi iki ay sonra satın.30-40 önemli rakamlar.Ödemeyince çok uğraşırsınız.
noterde yapılan sözleşmede noter rayiç bedel neymiş ne değilmiş diye bakar mı yoksa sadece sözleşmeyi tasdikleyip harcı mı alır? Bir de şöyle bir şey var krediyi alan hayat sigortası yaptıracakmış bunun bana ipotek koyma açısından bir katkısı olur mu?
Ödemeyi almadan kesinlikle satışı yapmayın. Sonra "evimi alan ödemeyi yapmıyor" diye başlık açmak zorunda kalırsınız. Sonunda parayı alsanız bile yıllarca mahkemeye git gel uğraşırsınız. Türkiye'de gayrimenkul alıcısı bitmez, alıcı diretirse başka alıcı bulmaya bakın.
Banka kredisiyle tapu satım + bir miktarıda elden alma.
Değerli arkadaşlar evimi satacağım alacak arkadaş tapu rayiç bedeli kadarını krediyle gerisini elden ödeyecek.Burda dikkatli olmam gereken şey nedir? Alıcının kredisi onaylanınca mı benim tapuya ipotek koyuluyor yoksa tapu satışta mı ipotek koyuluyor ve elden alacağım parayı ne zaman almam gerekiyor kredi onaylanmadan önce mi sonra mı ? Bloke çekin banka tarafından verilip verilmediğini,karşılığının olduğunu ve bir katakulli olmadığını nasıl anlarım.Bu süreç nasıl işliyor aydınlatırsanız sevinirim,ilk kez ev satıyorum o yüzden bu kadar temkinliyim.