Ürün iadesini peşinatımı almadan vermek zorunda mıyım?
28.10.2014 de bir ürün aldım fakat ürünü beğenmeyerek iade etmek istedin fakat ürün iadesini beğenmedim diyerek iade edemeyeceğimi sonuçta alırken ürünü görüp beğenerek aldığımı söylediler. Şimdi ürün bende ve yasal süreci başlatabilmek için iadeli taahhütlü mektup gönderdim. Ürünü alırken 100tl de peşinat ödedim. Peşinatımı alıp daha sonra ürünü iade edebilmek için ne yapmam gerekiyor. Çünkü şirket bazen ürünü alıp satış sözleşmesini göndermiş ama peşinatı ödememiş.
Cevap: Ürün iadesini peşinatımı almadan vermek zorunda mıyım?
Alıntı:
edimu rumuzlu üyeden alıntı
28.10.2014 de bir ürün aldım fakat ürünü beğenmeyerek iade etmek istedin fakat ürün iadesini beğenmedim diyerek iade edemeyeceğimi sonuçta alırken ürünü görüp beğenerek aldığımı söylediler. Şimdi ürün bende ve yasal süreci başlatabilmek için iadeli taahhütlü mektup gönderdim. .
Bir sonuç alamayacağınız bir yasal süreci başlatmaya gerçekten kararlımısınız???
Dedikleri gibi, satışın yapılldığı yerde, ürünü görerek satın aldıktan sonra, beğenmeme sebebiyle geri iade edebilmenizi sağlayacak bir yasal kaynak bulamazsınız.
Satıcı almak istemezse, iade almaz bu durumda, zorunluluğu yok.
Cevap: Ürün iadesini peşinatımı almadan vermek zorunda mıyım?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bir sonuç alamayacağınız bir yasal süreci başlatmaya gerçekten kararlımısınız???
Dedikleri gibi, satışın yapılldığı yerde, ürünü görerek satın aldıktan sonra, beğenmeme sebebiyle geri iade edebilmenizi sağlayacak bir yasal kaynak bulamazsınız.
Satıcı almak istemezse, iade almaz bu durumda, zorunluluğu yok.
Neden sonuç alamayacağımı da belirtebilir misiniz? Öğrenme amaçlı soruyorum.Ürün kapıdan satışla aldım. Ayrıca ürünü beğenmedim(eksik ifade etmişim) cümlesinin içeriğini açayım Yoksa ilk aradıklarında satış sözleşmesinde de kanunda da 14 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeksizin cayma hakkı var. Satıcılar onu kullanamazsınız diyor. Ben onu kullanmak istediğimi belirttim. ee bi kullanın anlayamazsınız öyle hemen dediler bende iyi ama beğenmedim niye kullanayım ki dedim. Cümlenin baş kısmı böyle gelişti.