Kat irtifakı statülü sitede KMK geçerli mi ?
Merhabalar,
27 villa'dan oluşan site 5 seneden beri kat irtifakı statüsünde. Sitede şu an 19 (2/3 orandan fazla) villa dayalı döşeli ve oturuluyor durumda. Dolayısyla KMK site için geçerli. Bu villalardan bazıları satılp da uzun süre boş kalırlarsa ve oturma oranı 2/3'ün altına düşerse KMK ve site yönetimi geçersiz mi oluyor ? 2/3'ünde oturuluyor olması'nın kriteri devamlı dayalı döşeli olmamıdır, yoksa bir kere içinde oturulmuşsa artık devamlı oturuluyor mu sayılıyor ?
Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Law08
Cevap: Kat irtifakı statülü sitede KMK geçerli mi ?
Kat mülkiyeti en az 8 bağımsız bölümle kurulur ki villalardan oluşsa da kat irtifakınız geçerli görünüyor. Yönetim açısından ve kat malikleri açısından Villaların ne kadarının kullanıldığının herhangi bir önemi yok. Kriter her dairenin bir mal sahibinin olmasıdır. Kat malikleri genel kurulu toplantılarına tapuda araştırma yaparak boş olanların maliklerini de davet etmeniz zorunlu. Yönetici veya yönetim kurulu seçebilmeniz için en az 14 oy gerekli. Bu yoksa mahkemede dava açılıp, hakimin müdahalesi istenerek yönetici atanması talep edilebilir.