Ev sahibi benden elektrik çalıyor.
Selamlar. Kiracı olarak bulunduğum evde 1.5 aydır yoktum. eve geldiğimde 45 tl elektrik faturası geldiğini gördüm normalde çok geliyordu ama kullanıyorumdur diye düşündüm hep. bu sefer evde olmamama rağmen yuksek geldi sadece buzdolabı çalışıyordu. Bende şüphelenip tesisatı kontrol ettim ve ev sahibinin benden elektirik çaldığını soğuk havalarda evde soba yaktığını anladım. zaten hep onun kaçak kullandığından şüpheliydim çünkü kışın elektirik sobası kullanıyor çocuk odasında geceleri. meğer benden çalıyormuş... Bunun hukuki yaptırımı ne olur? Ev sahibi geçmişe dönük faturalarımı karşılar mı? cezası ne olur? ben en ağır cezayı almasını istiyorum çünkü bazen 10tl eksik diye faturamı yatıramadığım anlar oldu... ve bir ayrıntı elektrik ev sahibinin adına ama faturaları benim yatırdığıma dair elimde makbuzlar var banka hesabundan yatırdım hep. ve tüm komşularım bana şahitlik edecek derecede aile ortamındayız. bilgi almak istiyorum direk savcılığamı başvurmam gerekiyor yoksa Bedaş ı arayıp baskınmı yaptırmam gerekiyor?
Cevap: Ev sahibi benden elektrik çalıyor.
Önce bedaşa haber verin tutanak tutarlarsa bir örneğini alıp savcılığa şikayet edebilirsiniz geçmişe yönelik tazminat talebinde bulunabilirsiniz.