Dolandırılmaya çalışılıyorum, adliyede şikayet edemedim
Merhabalar. Sahibinden sitesinde bir motosiklet satışında 500 lira kapora aldım, ardından motosiklet bozulunca karsi tarafla uzlasip parasini vereceğini söyledim. Ardından bulgaristana gittim fakat karsi tarafın bundan haberi vardi. Evimin bulunduğu muhite geldi daha önce motosiklete bakmak için, yasadigim yeri arabami falan gördü, ve kendisi biraz tabiri caiz ise varoş birisi. Benim yurtdışında olduğumu düşündüğünden anne ve babamın kapısına giderek ogulunuz benden 3000 TL aldi, onu istiyorum demis ve ikna da etmiş. Ben ailemle konusunca kişiye parasini vermeyeceğini sadece 500 lirasini alip bir daha aramamasini söylediler. Bende görüştüm fakat banada 3000 lira aldin sen benden diyince ben delirip bagirmaya başladım, bu sebep ile babam bir daha muhatap olmamam için rica etti. Adamdan 500 tlyi esimle beraber aldik, ve esiminde 3000 lira verirken gordugunu ikna ediyor, karisinada ayni yalanlari söyletiyor. Ardından babami tehtid etmiş ben almasini bilirim, kalmaz o para, basarim o evi gibi. Ben 2 sayfa olayi bastan sona aciklayan dilekçe yazdim. İzmir adliyesinde şikayet için 3 saat boyunca o binada görevli kişilerin gönderdikleri yerlere giderek sira bekledim. Her beklediğimiz yer başka yere gönderdi. Polise ifade ver dendi, polis baban gelsin seninle alakasi yok dedi. 3. Kere polise gidip savciliga sevk edermisniz beni deneme rağmen basindan savdi beni. Asliye ye git dedi ve oraya gittigimde , oradakiler ne alaka burayla dedi. Anladigim kadarıyla adliyede bile kimse bu islerin nazil döndüğünü bilmiyor. Bende son care sizlerden yardim istiyorum. Tehdid ve dolandiricilik ile karsi karsiyayim ve kişi belali göründü gözüme. Evden girip cikarken bile tedirginiz ailece, ne yapabilirim bu konuda? Simdiden yardimlariniz için tesekkur ederim.
Cevap: Dolandırılmaya çalışılıyorum, adliyede şikayet edemedim
Direk savcının yanına git,
Cevap: Dolandırılmaya çalışılıyorum, adliyede şikayet edemedim
Öyle yaptım, o beni müracaat savcısına gönderdi, orası polise, polis asliyeye, asliye tevziye, tevzi danışmaya, danışma yine polise, polis ısrarla ilgilenmiyor...