Cevap: İş Yeri Alacakları
Yardımlarınıza ihtiyacım var, lakin söyleyecekleriniz doğrultusunda acele şekilde hareket edeceğim.
Yardım edecek kimse yokmu bu forumda?
İşletme müdürünün usulsüz işler yaptığını patrona söylediniz mi?
Evet söyledim fakat bir şey yapmadı. Lakin bu kadar ucuza çalıştıracak müdür bulamazmış
Siz aslında yapmanız gerekenleri gayet iyi biliyorsunuz ama her nedense yapmayıp konuyu tartışmaya açmak istiyorsunuz. Fazla mesailerinizi kanıtlayabildiğinize göre son bir kez patrona gidip hakkınızı almaya kararlı olduğunuzu söyleyin, sonuç alamazsanız iş mahkemesine mi, iş müfettişliğine mi nereye başvuruyorsanız başvurun. Yönetim personeli fazla mesai alamaz diye bir kural duymadım şimdiye kadar. Fazla mesai ücreti yoksa fazla mesai de yok dersiniz, saatinde gelip saatinde gidersiniz. Mobbing için herhalde ayrıca mahkemeye başvurmak gerekir. İsterseniz bu forumda mobbing kelimesini araştırın, bir sürü kaynak bulacağınıza eminim. Hastalıklarınızı da kişilere veya olaylara bağlamayın bence, bir doktora başvurun.
Peki 2011 yılından bu yana oluşan mesaileri almam konusunda herhangi bir zaman aşımı süresi mevcutmudur? Örneğin 2021 yılında da başvurmuş olsam alacağım yine o zamana kadar faizleriyle birlikte alacaklarım olarak kalırmı?
Alıntı:
s.erel rumuzlu üyeden alıntı
Peki 2011 yılından bu yana oluşan mesaileri almam konusunda herhangi bir zaman aşımı süresi mevcutmudur? Örneğin 2021 yılında da başvurmuş olsam alacağım yine o zamana kadar faizleriyle birlikte alacaklarım olarak kalırmı?
Hayır, fazla çalışma ücretleri (ve normal çalışma ücretleri - izin paraları) için zamanaşımı 5 yıldır, talepte bulunduğunuz tarihten geriye dönük 5 tam yıl için talepte bulunabilirsiniz. 2021 yılında 2011 yılındaki alacaklarınız çoktan zamanaşımına uğramış olur.