Alacagım var Senet yapsam yada ne yapabiliriz senet yapma usülleri nelerdir?
inşallah doğru yere yazmışımdır. değilsede kızmayınız lütfen..
Abilerim benim saf-iyi niyetli babam bir arkadaşına 17000 tl vermiş geri alamıyor adam üçkagıtcı çıktı paramızı alamıyoruz. kişinin üstüne hiç birşeyi yoktu. öğrendik ki 2 ay önce miras kalmış ve paylaşmıslar. su anda üzerine 2 tane dukkanı var.. ama adamın parayı geri ödemeye hiç niyeti yok gibi. ben gidip konustum laftan iyilikten anlamıyor..
Bu adamı ikna edip senet yapsak aramızda.. yada hukuki olarak başka bir yol varmı ? bu senede ne yazmalıyım geçerli olması için. lütfen yardımcı olun. bu paraya çok ihtiyacımız var..
sorunumla ilgilenenler için şimdiden teşekkür ediyorum allah yolunuzu açık etsin.
Cevap: Alacagım var Senet yapsam yada ne yapabiliriz senet yapma usülleri nelerdir lütfen yardım
Usulüne uygun senet doldurup imzalarsa alacağınızın tahsili mümkün olabilir.
Cevap: Alacagım var Senet yapsam yada ne yapabiliriz senet yapma usülleri nelerdir lütfen yardım
Sayın av.Engin Oğuz Bey cevabınız için teşekkür ederim. 1 sorum daha olacakti.
Bu sahıs zorluk çıkarmadan senetleri yaparsak. inkar etmiyor ama ödemeyede yanaşmıyor karaktersiz insan.. elimde olan senedi bankayamı vermeliyim nakide cevirmek için. nasıl bir yol izlemeliyim
Ben o kişi ile muhattap olmak istemiyorum Tiskinti geldi. Gorunce bile geriliyorum..
ilginiz için teşekkür ederim.
Evet bankaya verebilirsiniz ödemezse avukatınıza verirsiniz icraya verir.
Engin bey Kişilerin üzerine Kayıtlı birşey yok ise bankaya elimizdeki senetle ne yapabiliriz tüzel kişiliğinle de bulunmamakta
https://www.hukuki.net/showthread.php...d=6#post542830
Bir zahmet linge bakar misiniz ilgi ve yorumlarınıza şimdiden teşekkürler