İş yerinde sözlü ve fiziksel saldırı
merhaba kolay gelsin.
iş yerinde iki üç kişilik bir grup çalışanla anlaşamıyoruz.bu grup bir süre önce sudan bir sebeble tartışma yaratıp fiziksel saldırı boyutuna taşıdı olayı.daha sonra patronumuz konuya dahil olup bu şahıslarla olan iş bağlantımızı kesti ve şahısları uyardı.bende hem işe ihtiyacım olduğu hemde olayı uzatmamak adına konuyu kapattım.fakat halen hakaret küfür ve tehditlere mazur kalıyorum.iş yerimden ve patronumdan memnunum.tek istediğim bu huzursuz durumdan kurtulmak.hukuki olarak yapabileceğim bir şey var mıdır yada ne yapmamı önerirsiniz?
teşekkürler..
Cevap: iş yerinde sözlü ve fiziksel saldırı
İşvereninizle durumu paylaşıp bir çözüm bulmasını talep edin.
Is vereniniz olumlu ise oncelikle onunla konusmak en iyisi. Ancak gerekirse mobbing ile ilgili sikayette bulunabilirsiniz, hakaret vs icin Savciliga sikayette bulunabilirsiniz ancak sikayetinizi ispatlamakla yukumlusunuz.
yapılan saldırıya ve rahatsız etmeye tanık olan şahitlik edecek çalışanlar var.bu kanıtlamaya yeterli midir?
en azından savcılığa yapılacak bir şikayet bu şahısların ileriki dönemlerdeki hareketlerine çeki düzen vermelerine sebeb olur mu?
Alıntı:
milwaki rumuzlu üyeden alıntı
yapılan saldırıya ve rahatsız etmeye tanık olan şahitlik edecek çalışanlar var.
O çalışanlar, gerçekten şahitlik ederlerse, faydası olabilir elbette, ama bu gibi durumlarda genellikle Nasreddin hoca ve Timur un filleri hikayesine benzer sonuçlarla karşılaşılmakta
evet şahitler konusunda böyle genel bir durum söz konusu malesef.bir de konu iş yeri olunca insanlar doğal olarak ilk olarak kendi durum ve konumlarını düşünüyorlar.iş değiştirmek gerekecek gibi görünüyor.
- - - Updated - - -
mobing ile ilgili araştırma yaptım biraz yukarıdaki söylemden yola çıkarak,aslında hakikaten durumu tam olarak açıklıyor fakat ülkemizde hala tam olarak kabul görmemiş gibi.kazanılmış iki üç dava gördüm.şu anda en mantıklısı o gibi görünüyor.tabi yine şahit gerekli olacak.kamera kayıtları daha faydalı olur sanırım ama 15 günlük periyotlarda kamera kayıtları siliniyor malesef..
yardımlarınız için teşekkür ederim.su andan itibaren yaşanan olayları belgelemeye çalışacağım.daha kanıtlanabilir bir şekilde olması gerekiyor çünkü.