İcra dosyasina yapilan Ödemeye İstİnaden alinan İbraname hakkinda.
Hakkımda açılmış olan icra dosyasında birlikte borçlu olduğum sigorta şirketi borcun maddi kısmını ve faizini haricen alacaklı tarafa ödedi.
Manevi kısmınıda ihtiyari mali mesuliyet teminatım dahilinde ihbar ettiğim diğer sigorta şirketi icra dosyasına ödedi.
Maddi tazminat için Dava tarihi ve olay tarihi arasındaki tutarı manevi tazminat için ihbar tarihi ile olay tarihi arası da kalan tutarı sigorta karşılamadığı için ben alacaklı vekiline ödedim ve " karşılıklı gayri kabili rücu ibra edilmiştir." Olarak iki taraflı imza attık.
Ancak dosyaya ödenen ,haricen ödenen ve benim ödemiş olduğum paraları topladığımda dosya borcuna denk geliyor ama icra dosyası avukat ücreti bu ödenen parada yok.
Aldığım ibranamede alacaklı vekili kendi el yazısı ile ".... hukuk mahkemesi 2014/...... esas sayılı dosya ve .... icra dairesi 2014/...... icra dosyasında hiç bir hak ve alacak kalmamıştır. dosyadaki haciz kaldırılmak istendiğinde tahsil harcı ödenerek ayrıca bildirimde bulunulacağını ve taraflar bu şartlarda birbirlerini gayri kabili rücu ile ibra ederler. " demiştir.
Bu ibraname ile dosya içerisindeki tüm kalamler ödenmiş sayılıyor mu yoksa icra avukat vekalet ücreti ibraname alınmış olsada benden tekrar yıllar sonra talep edilebilir mi ?
çünkü tahsil harcı ödememek için haricen yapılan ödeme dosyaya bildirilmedi dosya halen açık olarak görünüyor. Bildiğiniz gibi 1 yil sonra takipsizlik sebebiyle dosya arşive kaldırılıyor. Yanıtınız için şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim.
Cevap: İcra dosyasina yapilan Ödemeye İstİnaden alinan İbraname hakkinda.
Neden tüm borcu ödemiş olmanıza rağmen, icra dairesindeki dosyanın açık kalmasını önemsemiyorsunuz anlayamadım doğrusu.
Açık kalan dosya , adı üzerinde kapanmamış dosya ve ileride banka vs işlemlerinde önünüze takibi devam eden, ödenmemiş borç olarak karşınıza çıkacak sonuçta bu durum.
ilerki zamanlarda tabiki harcı ödeyerek dosyayı kapatacağım ama şu an durumum müsait değil... ibraname hakkında hakkında net bi cevap alamadım henüz mümkünse bu konudaki yorumunuzu esirgemezseniz sevinirim. iyi günler dilerim
konu hakkında bilgisini paylaşmanızı rica ediyorum... teşekkürler.
konu hakkında yardımcı olacak kişilerden cevap bekliyorum.... teşekkürler
İcra dosyasına yapılan ödemeler, haricen yapılan ödeme makbuzları ve alacaklı vekilinden aldığınız ibraname ile ilgili icra dairesine başvurarak dosyanızın kapatılmasını isteyin. İleride tahsile konulacağından endişe ettiğiniz vekalet ücreti bir başka takibin konusu olabilir. Elbette şartları var ise. Zira alacaklı vekilinden aldığınız ibraname bu sorunu çözmüş gibi görülüyor. Keza tahsil harcı da takip konusu borcun tahsilatından değil borçludan ayrıca alınacaktır. Bu konunun da icra dairesinden alınacak kapatma yazısında sorun teşkil etmeyeceği düşüncesindeyim. Ama büyük ihtimalle dosya takipsiz bırakılacağı için bir yıl sonunda haciz işlemi kendiliğinden düşecektir.
İsmail bey cevabınız için teşekkür ederim. sonuç olarak anladığım kadarıyla aldığım ibranamede yazılı olan ''.... hukuk mahkemesi ve .... icra dosyasında alacak kalmamıştır ve taraflar birbirini gayrikabili rücu ibra ederler''. ibaresi dosyadaki tüm kalem borçları ve icra avukat vekalet borcunuda ödemiş olduğumu gösteriyor ve sadece tahsil harcını ödeyerek dosya kapanıyor doğru mu ?