Ödeme emri iptali ve yeddiemin ücreti
Merhaba, Usulsüz tebligat tan dolayı icra mahkemesinden ödeme emrini iptal ettirdik. Ancak, öncesinde evimizde gerceklesen hacizde beyaz esyalarimiz haczedilerek yeddiemine kaldirilmisti. sunu sormak istiyorum,"bu kararla yeddi eminden esyalarimizi nasil alacagiz, alirken ücretini biz mi ödeyecegiz. Yoksa haciz islemini yapan taraf mi?... birde 5 ay boyunca esyalarimizdan yoksun kaldik zararimizi kim ve nasil karsilayacak tazminaz vs... gibi ? Yanitlarsaniz sevinirim.
Cevap: Ödeme emri iptali ve yeddiemin ücreti
Alıntı:
şabannn rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Usulsüz tebligat tan dolayı icra mahkemesinden ödeme emrini iptal ettirdik. Ancak, öncesinde evimizde gerceklesen hacizde beyaz esyalarimiz haczedilerek yeddiemine kaldirilmisti. sunu sormak istiyorum,"bu kararla yeddi eminden esyalarimizi nasil alacagiz, alirken ücretini biz mi ödeyecegiz. Yoksa haciz islemini yapan taraf mi?... birde 5 ay boyunca esyalarimizdan yoksun kaldik zararimizi kim ve nasil karsilayacak tazminaz vs... gibi ? Yanitlarsaniz sevinirim.
Bir mağazadan taksitle satın aldığınız ve taksitlerini ödemediğiniz için haczedilen tv ve buzdolabından mı bahsediyorsunuz?
Satın alıp ödemesini yapmadığınız eşya alındığı için mi tazminat davasından bahsediyorsunuz?
Eğer yukarıda bahsettiğim gibi ise durum,
tebligat usulsuz bile olsa, var olan , yerine getirmediğiniz , ödenmesi gereken bir borç varsa ,
tazminat talep edip kazansanız da, iptal sebebi borcun var olmaması değil de tebligatın usulsuz olması olduğundan ( ki sorumlusu ptt görünüyor, anlattıklarınızdan, alacaklı firma değil) o tazminatı geri ödemek zorunda kalırsınız dava masraflarıyla birlikte.
O beyaz eşyaların bedelini ödediniz mi?
Ilginize tesekkur ederim.evet bedelini odedim.faturalarida icra mah.sundum ancak borca girmeden usuksuz tebligattan iptal edildi. Ayrica yeddiemin`den esyalarimi alirken ucretini kim odeyecek bu durumda...
Peki nu durumda odedigimiz parayi karsi taraftan alabilecekmiyiz,,,nasil