Projeye uygun yapılmayan daire hk
Merhaba,
2009 yılında 40.000tl nakit 60.000tl kredi kullanarak brüt 75m2 bir daire satın aldım. Daireyi satın alırken gençliğimizin ve bu tür tapu, belediye vs işlere uzak oluşum ( bu işlerden pek anlamamam ) sebebiyle kontrol ve takip etmem gereken bazı şeyleri yapmadım. Müteahhit in aracılığı ile kredi çektim. daire projesini hiç görmedim. eksper raporunu hiç görmedim. 5 yıldır oturuyordum.
2014 yılında dairemi satıp daha geniş bir ev almak istedim. farklı zamanlarda iki kişi ile dairenin satışı için anlaştık. kişiler krediye başvurdu. eksper raporlarında dairenin projeye uygun yapılmadığını fark ettim. dairem 2+1 ama projede 1+1 olarak görünüyor. odamın biri ortada yok. ayrıca salonum amerikan mutfaklı görünüyor. bu sorunlar yüzünden kişiler evi almıyor yada projeye uyulmadığından dolayı kredi verilmiyor.
müteahhit ten ya projeyi dairenin göründüğü düzeltmesi yada bu daireyi kendisinin güncel değerinden satın alması şeklinde çözüm bulmasını istedim. Eğer bu çözümleri sağlayamazsa dava açmak durumunda kalacağım. zaten müteahhit asansör dahil binanın bazı eksikleri ile ilgilenmedi. bu eksiklerin tespiti ve asansör için zamanında belediyeye şikayette bulunmuştuk. ancak belediyeden herhangi bir yaptırım olup olmadığını pek anlayamadık. asansör hala çalışmıyor ve eksikler hala yapılmadı. en alttaki sığınakları müteahhit daire yaptı kiraya verdi.
konuya hakim olamamamdan faydalanmışlar. belediyenin yapı denetimi ne iş yapar. yapının projeye uygunluğunu denetlemez mi? müteahhit, belediye yapı denetim sorumluları, banka eksperi ve bina sahibi hakkında dava açmayı düşünüyorum. ( suç örgütü gibi ) Bu konuda yorumda bulunabilir misiniz. dava sanırım ayıplı malın satış sözleşmesinin iptali ve satışta ödenen rakamın faiziyle mağdura geri ödenmesi şeklindeydi. bu durumda binaya yıkım kararı da çıkabiliyormuş.
Teşekkürler
Levent Karabulut
Cevap: Projeye uygun yapılmayan daire hk
Eğer müteahhit konuya çözüm bulmazsa ona karşı tüketici mahkemesinde dava açıp, satışın iptali ve satış nedeniyle ödenen paranın iadesini (faiz ile) isteyebilirsiniz. Ancak tapudaki yönetim planını incelediniz mi? Müteahhit bazı evrakları görüp aldığınızı iddia edecektir.
Cevap: Projeye uygun yapılmayan daire hk
Benimde buna yakın sorunum var cevapları bende beklemekteyim