Burnumu mahvetti. doktora dava açmak istiyorum.
Burnumdaki hafif eğrilik nedeniyle özel bir hastanede kulak burun boğaz doktoruna başvurdum. Düzeltiniz istediğin gibi yaparız ben estetik konusunda eğitimler aldım vs. Dedi. Bende inandım ve ameliyat olmayı kabul ettim. Bu arada eğrilik yalnızca estetik alanına giren bir konu değil sanırım. Neyse ameliyat icin de sinüzit ve nazal septum tedavisi yazmış. Farklı bisey yazarsam çok fazla ödersin böyle sigorta çoğunu karşılar dedi. 1400 tl ek odemeyle ameliyat oldum. Ameliyattan sonra guzellesmis bir burun beklerken dünyam karardı. Ucu top gibi pinokyo gibi üstü alınmış. Berbat hale gelmişim. Ben 25 yaşında genç bir bayanım ve eski halim de gayet güzeldi. Şu an nasıl bi psikolojideyim siz düşünün. Doktorum düzelecek diyor ama duzelmeyecegini biliyorum şu an bir ay oldu. Şekil olarak burnumda epey değişiklik var berbat görünüyor, ucu taş gibi sepsertti ve beni çok rahatsız ediyor, burnumun ucunu hissetmiyorum. Ustelik nefes sorunum yokken simdi burnumdan nefes alamiyorum. Oysa ameliyat öncesi bana sebep yazan kagida nefes alama yazdirdilar. Dun gidip ameliyatta olan işlemlerin bi belgesini aldım. Şikayet etmek ya da dava açmak istiyorum. Sizce kazanır miyim ya da haklı miyim? Ne yapmam gerekiyor?
Cevap: Burnumu mahvetti. doktora dava açmak istiyorum.
geçmiş olsun.
muhtemelen alacağınız belge bir epikriz belgesi olmalı. Bu belge ile dilerseniz bir KBB uzmanına ve Estetik cerraha başvurarak görüşleriniz alırsınız (şifahi olarak)
size yapılan operasyonun gereksiz / sağlıksız / uygunsuz vs olduğu konusunda görüş bildirirlerse dava açarsınız. Mahkemeden epikriz belgesinin incelenmesini ve sizinde uzman bilirkişi tarafından muayene edilmenizi istersiniz.
Bilirkişi size yapılan operasyon neticesinde hem sağlığınızın hem de estetik görünüşünüzün bozulduğunu belirtirse hem ceza alır dr. hem de tazminat alırsınız.
Öncelikle bilen bir kaç dr, la görüşmenizi öneririrm.
Çok teşekkürler yanıtınız için. Üniversitelerin adlı tip anabilim dalına başvurmak gerekiyor diye birşey okumuştum. Durumdan emin olduktan sonra yani doktorlarla görüştükten sonra savcıya mi gitmeliyim ?
Dr. lar ile yapacağınız görüşme; size yapılan operasyonun doğru ve kurallara uygun olup olmadığı ile sağlığınız açısından sakıncaları gibi konularda bilgilendirme mahiyetinde olacaktır.
Yani öncelikle siz, size yapılanların tıbbi sonuçlarını öğrenmiş olacaksınız ki ne için dava açacağınızı bilesiniz.
Bir başka yanı ise; dosyanızın bilirkişiye gitmesi halinde çıkacak bilirkişi raporunu önceden tahmin edebileceksiniz.
Sonrasında yapılan eylem ile hukuk arasındaki illiyet bağının kurulması lazım, Yani size yapılan eylem suç teşkil eder mi?
Bu işlemi bir avukatın yapması lazım.
Zira öncelikle karşı tarafın yargılanabilmesi için şikayetinizin kabul görmesi lazım, şikayetin kabul görebilmesi içinde şikayetinizin hukuka uygun, eylemin hukuka aykırı ve suç olması gerekiyor.
Avukatınız benzer ve emsal davalar bularak, yasaların ilgili maddeleri ile destekleyerek size yapılan operasyonun öncelikle sağlığınızı, sonra fiziki görünümünüzü, sonra da psikolojinizi bozduğunu, telafisi mümkün olmayan arazlar ve izler bıraktığını vs.vs.vs belirterek bir dosya hazırlayacak,
Savcılığa suç duyurusunda bulunarak ya da doğrudan dava açarak sürdürebilirsiniz.
Geçmiş olsun..
''Neyse ameliyat icin de sinüzit ve nazal septum tedavisi yazmış. Farklı bisey yazarsam çok fazla ödersin böyle sigorta çoğunu karşılar dedi.''
Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmuşsunuz.
Öncelikle geçmiş olsun.Keşke size evraklar imzalatılırken daha az para vereceğim diye doğruları saptırmasaydınız.Sonuçların nasıl olacağını kimse tahmin edemez.Bu kbb uzmanı tanıya uygun cerrahi notlarıda dosyaya yazmıştır ve amiyane tabirle kitabına uygun iş yapmıştır, bu kadar laf cambazı olduğuna göre.
Allah kolaylık versin, tekrar geçmiş olsun.