1 Yıldır İşlem Görmemiş İcra Dosyası
1979 MODEL BMC KAMYONUM 1993 yılında kaza yaptım ne plakası nede ruhsatı var ne yaptıysam hurdaya çıkaramadım benim adıma olduğu için Vergisini vermekten yoruldum.Bu konuda nasıl bir çözüm önerirsiniz?
Vergisi her ay çıkmaya devam ediyor 5838 kanundan yararlanarak hurdaya çıkarmak istiyorum.
1 Yıldır işlem görmemiş,icra dosyasını işlemden nasıl düşürürüm,Ne yapmam gerekiyor dilekçe nasıl olmalı.
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: 1 Yıldır İşlem Görmemiş İcra Dosyası
Alıntı:
Anarchosa rumuzlu üyeden alıntı
1 Yıldır işlem görmemiş,icra dosyasını işlemden nasıl düşürürüm,Ne yapmam gerekiyor dilekçe nasıl olmalı.
Şimdiden teşekkür ederim.
Siz alacaklımısınız , borçlu mu?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Siz alacaklımısınız , borçlu mu?
Borçlu.Devlete karşı.
İcra dosyasının zaman aşımını 10 senedir.Her işlemde zaman aşımı sıfırlanır ve yeniden 10 sene başlar.Devlet alacağından hiç bir zaman vazgeçmez.Yapılandırma yapar, böler vs. ama 1 sene geçti diye borçlunun icra dosyasını(zaten siz borçlusunuz sizin yapabileceğiniz ödeme dışında bir işlem yok) düşürmesi diye bir kavram duyulmuş bir şey değil.Öyle olsa herkes sağa sola borçlanır(zaten icra yavaş işlemesiyle meşhurdur, kimi zaman 3-5 seneyi bulur) sonra gider düşüttürür(artık nasıl olacaksa) devam ederdi.Böyle bir kanun veya uygulama yok.
Uyuyan canavarı nasıl uyandırırım diye soruyorsunuz yani.
Her icra takibinin 1 yıllık süresi vardır diye biliyorum ben, 1 yıl sonunda o takibe istinaden bir haciz vs yapılamaz.
Sn.bill87 nin bahsettiği zaman aşımı olsa gerek, 10 yıl boyunca o borcunuz için alacaklı taraf hiç bir işlem yapmazsa, zaman aşımına girer, kamu alacaklarında da zaman aşımı 10 yılmıdır onu bilemiyorum, ancak zaman aşımı süresi içinde yapılan her takip işlemi( size borcunuzu ödemenizi bildiren yazılı bildirimler bile) zaman aşımını keser.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Uyuyan canavarı nasıl uyandırırım diye soruyorsunuz yani.
Her icra takibinin 1 yıllık süresi vardır diye biliyorum ben, 1 yıl sonunda o takibe istinaden bir haciz vs yapılamaz.
Sn.bill87 nin bahsettiği zaman aşımı olsa gerek, 10 yıl boyunca o borcunuz için alacaklı taraf hiç bir işlem yapmazsa, zaman aşımına girer, kamu alacaklarında da zaman aşımı 10 yılmıdır onu bilemiyorum, ancak zaman aşımı süresi içinde yapılan her takip işlemi( size borcunuzu ödemenizi bildiren yazılı bildirimler bile) zaman aşımını keser.
Kısacı abi;
1979 MODEL BMC KAMYONUM 1993 yılında kaza yaptım ne plakası nede ruhsatı var ne yaptıysam hurdaya çıkaramadım benim adıma olduğu için Vergisini vermekten yoruldum.Vergiside sürekli çıkıyor ancak okadar çok birikmişki eski olan borcu 5838 kanunla affını dilekçe ile sildirmek istiyorum.