Cevap: Garajı Eve Çevirmek
Alıntı:
bahtiyar64 rumuzlu üyeden alıntı
Bu tapuda garaj olarak geçen yerimin tapuda ev olarak dönüştürmeyi istiyorum.
Bu isteğinizi yerine getirebilecek bir yol bulabileceğinizi sanmıyorum.
Alıntı:
Hiç mi bir yolu yok?
Benim bildiğim; yok=yoktur, biraz yok, çok yok, hiç yok... yok böyle seçenekleri yok un.
Garaj, ortak alan,
garajı meskene çevirmek, asansörü makine dairesini meskene çevirmeye çalışmaktan farklı bir durum değil.
Sayın bahtiyar64 bu "daire" yi para ödeyerek daire niyetine aldı, şimdi birisi ondan burayı boşaltmasını isteyebilir mi?
Diğer daire maliklerinden birisi "orası bizim garajımız, oraya ben arabamı koyacağım" diyerek çıkartabilir mi?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hiç mi bir yolu yok?
Siz burayı kimden satın aldınız? Tapusu var mı? Tapusunda ne yazıyor?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Sayın bahtiyar64 bu "daire" yi para ödeyerek daire niyetine aldı, şimdi birisi ondan burayı boşaltmasını isteyebilir mi?
Diğer daire maliklerinden birisi "orası bizim garajımız, oraya ben arabamı koyacağım" diyerek çıkartabilir mi?
- - - Updated - - -
Siz burayı kimden satın aldınız? Tapusu var mı? Tapusunda ne yazıyor?
Tapu var,Tapuda garaj olarak geçiyo.
Bi yakınımdan almıştım. Elektrik,su,doğalgaz aboneliklerim fln var.
Tapunuz kat irtifakı tapusu mu?
Ya da şöyle diyelim: "Niteliği" yazan yerde ne yazıyor?
Garaja ev tapusu alabilmeniz için imar affı çıkması halinde sonucu kesin olmamakla birlikte diğer tüm meskenlerden "bu kısım üzerindeki yasal hakkımdan feragat ediyorum" şeklinde muvafakatname alarak başvurabilmeniz mümkündür. Mevcut durumda diğer meskenlerde oturanlar inşaat sonrası ilk satışta dava açabilirdi fakat uzun süredir mesken olarak kullanılıyorsa konunun mahkemeye intikal etmesi halinde tahliye kararı çıkması pek olası değildir, keza bu emsal karar olur ve bu durumdaki sayısız konutun boşaltılmasını gerektiren bir statü oluşur. Teorik olarak bu mümkün olsa da pratikte pek mümkün değildir. İmar affı çıkmadığı sürece bu konuyu çok fazla kurcalamamanızı tavsiye ederim keza her ne kadar yıkım veya tahliye olmasa da bu tip durumdaki meskenlere doğalgaz hizmeti verilmemesi gibi kararlar alınabiliyor. Örneklerine internetten ulaşabilirsiniz.
Bu arada, zamanında daire olarak satın alınmış olması satıcı ile alıcı arasında bir mevzudur. Binanın projesi veya bölgedeki imar planı üzerinde bir bağlayıcılığı yoktur.