Araç aldım satışını almadım aracı geri verdim paramı alamadım
konu çözülmüştür teşekkür ederim
Cevap: araç aldım satışını almadım aracı geri verdim paramı alamadım
Ülkemizde kanunlar çerçevesindeki araç satışı parayı verme ve noterden aracı üstüne alma şeklinde gerçekleşir.Sonra noterden yapılan mühürlü ve resmi belge niteliği kazanmış evraklarla size Emniyetin çıkardığı ruhsat gelir ve mal kanunlar çerçevesinde size ait olmuş olur.Bunun dışında bir yol izleyip, 1000 lira verdim 695 ini düştüm, bir kısmını eşine yolladım o şu kadar yolla bu ay dedi ben bu kadar yolladım, o bana şu kadarı geri yolladı, o sırada araç bende ama onun üzerineydi vs. gibi kanunların çizdiği çerçevenin çok çok dışında bir alışverişe girer sonra problem çıkınca zararlarınızı kendinizce hesap ederek bunları talep etme yoluna giderseniz işiniz çok zor.Karşı tarafa sorsak o da kendince bir hesap çıkaracak, zaten araç aylarca onda kaldı gönderecem dediği parayı eksik yolladı zor durumda kaldım şu kadar zarar ettim çekim döndü kredimi ödeyemedim vs. diye kendince bir hesap çıkaracak ve bu hesaba göre kendisi mağdur ve alacaklı olacaktır.Ödediğiniz paralar için alacak davası, ilamsız icra takibi vs. gibi girişimler düşünülebilir ancak uzun masraflı sonu belli olmayan girişimler olacağı öngörülebilir.Bir mal alışverişinde bir problemle karşılaştığınızda devletin yasalarının yanınızda olmasını istiyorsanız, evvela alışverişinizi yasaların belirlediği çerçevede yapın yazalım da bu sayfayı okuyan tüm ziyaretçilere de bir mesaj vermiş olalım.Esenlikle..
Cevap: araç aldım satışını almadım aracı geri verdim paramı alamadım
yanıtlarınız için teşekkür ederim