Ev sahibim evden çıkarmak istiyor.
Merhabalar , 2009 senesinden bu yana İstanbul Fatih bölgesinde bir evde kirada kalmaktayım. Kira kontratı o zaman ki nişanlımın adınaydı ama faturalar benim adıma hala. Nişanlımla geçen sene ayrıldık ve yaklaşık 1 senedir birlikte yaşamıyoruz ( ama hala görüşüyoruz ) , Nişanlım ailesinin yanına taşındı bende bu evde kaldım . Yalnız Ev sahibim 2014 mayıs ayında gelip evi boşaltmamı ve kızının eve taşınacağını istedi, bende üzüldüm ve kabul ettim ve 1 ay içerisinde taşınacağımı söyledim ama çıkmama 2 hafta kala emlakçi evi göstermek için müşteriler getirmeye başladı eve, bende ev sahibinin beni kandırdığını düşünerek evden şu anda çıkmayacağımı ve ekim ayı gibi çıkacağımı söyledim ( hiçbir resmi yazışma veya imza yok sadece sözel konuşma hepsi ) . Ama şimdi taşınmak isterken evlerin çok fazla arttığını gördüm ve artık ekonomik gücüm yetmiyor evi taşımaya , yani çok istediğim halde taşınamıyorum şu anda maalesef. Ama ev sahibi artık gerçekten kızının eve taşınacağını söyleyerek sürekli sıkıştırıyor ve çıkmamı istiyor. Ama gerçekten şu anki kira fiyatlarına baktığımızda taşınmam çok zor. Hatta ev sahibine benden 1 ay para almamasını istedim ekonomik anlamda biraz rahatlamak için ama kabul etmiyor.Sizce ne yapabilirim ? Ev sahibi beni evden atabilir mi ? her ay kiramı kesinlikle bazen elden bazende bankadan yatırıyorum. Kontratımda mayıs ayında bitti ve şu anda kontratım yok maalesef ve ayrıca kontratım nişanlımın üzerindeydi. Faturalar benim üzerinde olduğu halde Son kontratım nişanlımın üzerinde olduğu ve mayis ayında kontratımızın bittiği çok etkiler mi sizce? ev sahibi bana başka eve taşınmamda maddi anlamda yardımcı olması gerekmiyor mu ? Polise şikayet ederse beni evden atabilirler mi ? lütfen yardım...
Cevap: Ev sahibim evden çıkarmak istiyor.
Ev sahibinizin taşınmanızda maddi olarak yardımcı olması gerekmiyor. Kira ödemelerinizi bankadan yapmaya devam edin, elden ödeme yaparsanız makbuz isteyin. Mahkeme kararı olmadan polisle tahliye mümkün değildir. Ev sahibinizin tahliye davası açması gerekiyor. Kızının taşınacak olması haklı bir sebep olduğundan er yada geç tahliye kararı çıkması muhtemeldir. Tavsiyem mümkün mertebe yeni bir ev bulmaya çalışın. Ekonomik yönden bir alternatif de oda arkadaşı arayan bir öğrenci/bekar ile birlikte ortak eve çıkmak da olabilir. Kolay gelsin.