Darp edildim şikayetçi oldum ne olacak bundan sonra?
1 kişi ile konuşurken 6 kişi tarafından darp edildim olay yerinden araçla uzaklaştım ve peşimden geldiler kaçıp polis ekiplerine gittim karakolda davacı oldum ve hepsinden şikayetçiyim uzlaşmak istemiyorum bu durumdan ne çıkar ve karakoldaki ifademin davası ne zaman açılır süreci hızlandırabilirmiyim yardım edermisiniz ? teşekkür ederim şimdiden.
Cevap: Darp Lütfen Yardım Edin.
Şikayetçi olduğunuz şahıslar yakalanıp ifadeleri alınacak. Sizinde hemen darp raporu almanız gerekir.Dava açması süresi iş yoğunluğuna göre değişir.Belki üç ayı bulur.Süreci hızlandırman için savcının kapısını sık sık aşındırman gerekir.
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim olay anında polislerle birlikte gidip darp edildiğime dair rapor aldım ama şu anda gözümdeki morluklar dahada belirginleşti tekrar almak gerekiyormu o raporu ?
mevcut raporda gözünüzdeki darp izi varsa, yeniden almana gerek yok. yine aynı şeyi yazacak çünkü. süreyi hızlandırmak zor. 3 ayı kesin göze al bence. benim darp şikayetim 1 ayda savcılığa ancak geçti. 45 gün oldu uyapa işlenmedi bile daha.
peki ne gibi ceza verirler adalete güvenebilirmiyim ?
olayın başlangıcı vs önemli.
iyi akşamlar,
temmuz ayında karabükte yolda abimden gözüme aldığım darp üzerine;
olayı istanbulda şikayet ettim.
istanbul davaaçtı, mahkemeye gitmedik ve aynı durumun tekrarlanması durumunda ceza verileceği yönünde mahkemeden karar verildi.
karabükte ise yeni bi mahkeme günü verilmiş olduğunu e-devletten gördüm(27.01.2015 tarihine) ama bize bununla ilgili tebligat gelmişti: darp raporu hafif görülüp kamu davası açılmayacağına ilişkin
bu davaya gitmeme durumunda bişey olur mu?
kısacası bu bitmek tükenmek bilmez mahkeme süreci karabükteki mahkemeninde gerçekleşmesiyle son bulur mu?