Aynı borçtan biri kayıp 2 senet
İyi akşamlar hukuki.net ailesi
Bundan 4 yıl önce bir ilaç bayisiyle alıiverişe başladım. Bayinin çalışanı akrabamdı. Bayinin sahibi, teminat olarak benden boş senet aldı. Neyse sezon sonu 4500 liralık bir hesap çıktı. Sezon sonu ödemem 1 ay gecikince, bana baska bir senet düzenleyelim dedi. Bizde alacaklı, borçlu ve miktar yazılı olan bir senet yaptık. Senete babam borçlu bende kefil oldum. Zamanı gelincede ödeyip seneti aldım. Seneti hala saklıyorum. Eski seneti imha ettiğini söyledi. Bende birşey demedi m. Bu sene ilaç bayisinin sahibiyle baska konulardan aramda husumet çıktı. Bana küfürlü mesajlar yazmaya basladı. Kendimi zor tutuyorum. Mesajlar telefonumda saklı duruyor. Bu senet olayı da aklıma takılıyor. Acaba senet elindeyse , senete bir alacak yazıp işleme sokabilirmi ve benim itireaz hakkım olabilirmi. Şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Aynı borçtan biri kayıp 2 senet
Evet elinde senet duruyorsa hala senedi kafasına göre doldurup 3. şahıslara verebilir ödemek zorunda kalabilirsiniz keşke aranızı bozmadan önce senetle ilgili bir iptal kararı aldırsaydınız.