Merhaba. Bir kaç sorum olacak cevaplayacak uzman arkadaşlardan şimdiden Allah razı olsun.
Bir bayan arkadaşım bundan 7-8 ay önce sms ve görüşmelerle birine yakınlık duymuş bu zinaya mı girer ? Fiziksel bir birliktelik olmadığını söyledi sadece telefon. Bunu eşide biliyor yani telefon kayıtlarını biliyor bu konuda dava açmamış. Affetmiş konu kapanmış. Zaten evlilikleri çocukları için sürüyor. Bayan, her boşanmak istediğinde ya fiziksel şiddet gördüğünü ya da aşırı baskı gördüğünü söyledi. Eşinin çocuklarla tehdit edip baskı altına aldığını söyledi. Eşi, kredi çekip kumarda kaybetti, bayanın ziynet eşyalarını kumarda kaybetti, başka yüz kızartıcı suçları da varmış erkeğin ama onları şuan burada yazamam. Bayan sinir krizi geçirip hastanelik oldu. Hastane raporları var. Bayan en sonunda kadın sığınma evine gitti. Gittiğinden haberim yoktu. Sonra bana ulaştı. Boşanma davasını açtım dedi. Eşi anlaşmaya yanaşmamış çekişmeli dava görülecek muhtemelen. Dünde kapısına dayanmış bayanın ben avukat tuttum, sende tut, çocukları alacağım seni rezil edeceğim bilimum tehdit etmiş. Bayan ve çocukları günlerce 1 liraya muhtaç kaldı. Gelen para kumara gitti hatta kumarhanede çalışmaya başladı adam.
Soruma gelince. Adam benim anlattıklarım ışığında çocukların velayetini alabilir mi ? Daha anlatamadığım 4-5 tane baya bir yüz kızartıcı ve kamu düzenine aykırı yaptığı şeyler var. Bunların ispatında velayet anneye verilir mi? Telefon ve SMS olayı ne kadar etkili, içerikler çıkıyor mu? Bayanda aynı talepte bulunabilir mi? Davayı bayan açtı bu avantaj sağlar mı ? Çocukların yaşları 5 - 9 - 13, üçüde kız. Çocuklar biz annemizin yanında kalmak istiyoruz derlerse hakim nasıl bir karar alabilir ? Bayanın avukat tutmaya gücü yok barodan talep etse ne zamanda sonuçlanır?
Çok soru sordum farkındayım ama Allah rızası için yanıtlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.