Mrb arkadaşlar bi kamu bankasina bireysel kredi borcum var maasimi da bu bankadan aliyorum ancak ödeyemez hale geldim banka icra takibi yapmadan kredi taksitleri ne mahsuben maasimdan kesinti yapabilir mi yaparsa suc değil mi
Printable View
Mrb arkadaşlar bi kamu bankasina bireysel kredi borcum var maasimi da bu bankadan aliyorum ancak ödeyemez hale geldim banka icra takibi yapmadan kredi taksitleri ne mahsuben maasimdan kesinti yapabilir mi yaparsa suc değil mi
normalde maaş aldığından bankadan kredin var ise . kredi günü hesapta parayı görür görmez sistem otomatik tahsil eder , ama sistem otomatik görmedide genel müdürlükten hesaba baktılar parayı gördüler hemen manuel tahsil ederler. hiç biri olmadı banka maaşını borcundan dolayı blokeye alır çekemezsiniz . bildiğim kadarıyla
Bunu diyorum ben de bu yasal mi bankanin icra işlemine girismesi gerekmez mi bunun icin nereye basvurabiliriz
kredi kullanırken müşteriye yaklaşık 49 sayfalık bir sözleşme imzalatıyorlar . orda sizden imza almışlarsa maaş hesabına otomatiğe bağlanıp heray otomatik tahsil etsin diye yada maaş müşterisinin maaşına karşılık kredi alma diye giriş yapıldıysa sizde bunu imzalayarak onaylamış oluyorsunuz. yani kendi isteğiniz doğrultusunda işlem yapılıyor. siz bankaya dava bile açmış olsanız banka sizin imzalı evrağınızı karsınıza çıkartırsa bir şey yapamazsınız.
- - - Updated - - -
birde ödemeyi yapmayıp kanuni takibe girerseniz eğer avukatlık olursanız , banka dilice '' kırmızı kalem '' yerseniz idari takip , o zaman devlette maaşının 4/1 ni bloke koyar diye biliyorum , yazdıklarım sadece kendi düşüncelerim tam emin değilim bilginize
Bankada 2 hesabım var biri maas biri kmh cektigim kredi icin kmh hesabinda bloke var gözüküyor yani kredi taksitlerimi o hesaba başlamışlar . Krediye 2 aydir ödeme yapamiyorum banka da kesinti yapmiyor suan eger oyle olsa ilk gecikmede kesmezmiydi . Bu kredim kmh hesabina bagliyken benim onayim olmadan maas hesabina baglarlar mi
onayınız olmadan bağlanmaz diye biliyorum , dediğiniz gibi kesseydi 2 ay önce kesmeye başlardı bu durumda banka size belli bir ay dolduktan sonra kanuni takibe düşürecek sanırım , ondan sonra da banka yasal yollara başvuracak
Yardimci olma cabalarin ici saol dostum:)) bu konuda daha detai bilgi sahibi biri yokmu acaba
Maaş hesabınız için internet şubesi erişiminiz yok mu?
Yoksa alın ve buradan takip edin.
Muhtemelen hesabınıza bir "ek hesap, artı hesap" v.s. adları ile tarif edilen kredi tanıtılmıştır. Bankalar maaş hesabı olanlara kredi verirken bunu yaparlar. Bununla ilgili formu ayrıca imzalatırlar.
Ayrıca kredi için otmatik ödeme talimatı olabilir.
Ne olduğunu bu şekilde anlarsınız.
Internet subesini kullaniyorum tabi de orda bu bilgiler yazmiyor yazmaz da anlamadim neye bakicam yani
Otomatik ödeme talimatı var mı, varsa hangi hesaptan, KMH aktif mi? Maaş hesabınızdan çekilen para KMH na mı yoksa krediye mi gitmiş
Bunları görebilirsiniz
Yapılamayacak olan, Maaş hesabından krediye; sizin bir talimatınız olmaksızın aktarılması.