Cevap: Başım derde girer mi?
Burada şikayet edilecek birisi varsa, kocanız. Çünkü diğer adamlar para saymış aracı satın almış.
Empati yapın, Siz bir araba satın alsanız peşin para ile, ama sonra aracın sahibi "aracım çalındı" v.s. gibi bahanelerle aracı geri almaya çalışsa ne düşünürdünüz?
bencede burda suçlu olan eşinizdir. onların elinde ispat yok tabikide parayı vermişler almışlar , sizde doğal olarak noter huzurunda resmi bir satış olmadığı için şikayetçi olabilirsiniz ama sanırım bu durum karşısında karşı tarafın rahat duracağını sanmıyorum, ellerinde kanıt olmasada bi para saymışlar.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Burada şikayet edilecek birisi varsa, kocanız. Çünkü diğer adamlar para saymış aracı satın almış.
Empati yapın, Siz bir araba satın alsanız peşin para ile, ama sonra aracın sahibi "aracım çalındı" v.s. gibi bahanelerle aracı geri almaya çalışsa ne düşünürdünüz?
kesinlikle suçlu eşimdir bunu biliyorum o çok ayrı bir mesele zaten ayrılık aşamasındayız aylardır
ben onları suçlamıyorum zaten haklarımı öğrenmek istiyorum..
Alıntı:
serkanortanca rumuzlu üyeden alıntı
bencede burda suçlu olan eşinizdir. onların elinde ispat yok tabikide parayı vermişler almışlar , sizde doğal olarak noter huzurunda resmi bir satış olmadığı için şikayetçi olabilirsiniz ama sanırım bu durum karşısında karşı tarafın rahat duracağını sanmıyorum, ellerinde kanıt olmasada bi para saymışlar.
Şikayetçi oluyorum hatta tehditten dolayı da şikayetçi oldum ama işlem yapmadılar.
Araba da eşiminde hakkı olduğu için o arabamı benden habersiz satabilirmiş kaldı ki bir satış bile söz konusu değil ki..
ortada satışla ilgili evrak yada parayı aldığına dair bir belge yok
eşim olayını bir kenara bırakırsak durumum nedir onu öğrenmek istiyorum arabanın aylardır muayenesi de yok..
Şu durum da ne yapabilirim?
siz bence bir avukatla görüşün , çünkü durum biraz karışık , eşinizi kenara koyun araç sizin üzerinize ve resmi bir şekilde satış olmuyor , tabikide bu durumda şikayetçi olduğunuz durumda haklı olabilirsiniz diye düşünüyorum ama ? işte o ama yı avukat size söylücek ?
Alıntı:
serkanortanca rumuzlu üyeden alıntı
siz bence bir avukatla görüşün , çünkü durum biraz karışık , eşinizi kenara koyun araç sizin üzerinize ve resmi bir şekilde satış olmuyor , tabikide bu durumda şikayetçi olduğunuz durumda haklı olabilirsiniz diye düşünüyorum ama ? işte o ama yı avukat size söylücek ?
anladım teşekkür ederim
Aracı satın alan kişilerle görüşün; savcılığa suç duyurusunda bulunsunlar, eşinizi şikayet etsinler, sizi de tabii, siz de savcıya gidip, eşinizin aracınızı sizin rızanız dışında sattığını belirtin.
Karşı tarafın muhatabı eşiniz olur siz de baskılardan kurtulmuş olursunuz, diğer yandan boşanma davanız sırasında da bu araç satış durumunu konu edersiniz, ayrıca mal davası açılacak olursa mal davasında da konu ederek alacaklarınızı tahsil edebilirsiniz.