Ruhsatlı silahıma el konulması ?
Merhabalar
İstemdışı bir şekilde içinde bulunduğum bir hastane güvenlikleriyle hastane nizamiyesi dışında gerçekleşen kavgadan ötürü, olay esnasında bir güvenliğin silah çekildi şeklinde asılsız iddiası sonucu, o an üzerimde bulunan taşıma ruhsatlı silahım savcılık tarafından el konularak polis kriminalde incelenmeye alınmış ve inceleme sonuçlanmıştır. Olayda herhangi bir şekilde silah kullanılmaması nedeniyle haliyle kriminal raporu temiz çıkmıştır. Şuan hala iddianame hazırlanma aşamasındadır. Olayda silah kullanmadığım veya silah çekmediğim için savcılığa dilekçe kanalıyla başvuruda bulunup mahkeme başlamadan silahımı almam mümkünmü ? Bu konuda değerli fikirlerinizi paylaşmanızı rica ederim.
Cevap: Ruhsatlı silahıma el konulması ?
Devlet zaten silaha el koymaya bahaneye bakıyor şu an adınıza tehdit/hakaret/darp vs. davası varsa devam eden ve bu olayda verilen ifadeler sonucu silaha el konduysa silahın davlar sonuçlanıp tamamen aklanmadan verilmesi zor ihtimal.Bırakın bu anlattığınızı bir polis arkadaşın eşinin kafası bozuldu gidip beni tehdit etti diye ifade verdi gerekçesiyle(ki bu kişi kamu görevlisi ve silahı o yüzden taşıyor) savcı sorgusuz sualsiz silahına el koyuyor.Belde silah bir yerde güvence lakin en ufak bir münakaşa, itişme, kavga da başa ne denli bela olduğunu taşıyanlar iyi bilir.Sizde tecrübe etmiş oldunuz.Savcıyla olumlu bir görüşme yapmak dışında şu an için yapılacak çok bir şey gözükmüyor.
Alıntı:
orhnakbs rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
İstemdışı bir şekilde içinde bulunduğum bir hastane güvenlikleriyle hastane nizamiyesi dışında gerçekleşen kavgadan ötürü, olay esnasında bir güvenliğin silah çekildi şeklinde asılsız iddiası sonucu, o an üzerimde bulunan taşıma ruhsatlı silahım savcılık tarafından el konularak polis kriminalde incelenmeye alınmış ve inceleme sonuçlanmıştır. Olayda herhangi bir şekilde silah kullanılmaması nedeniyle haliyle kriminal raporu temiz çıkmıştır. Şuan hala iddianame hazırlanma aşamasındadır. Olayda silah kullanmadığım veya silah çekmediğim için savcılığa dilekçe kanalıyla başvuruda bulunup mahkeme başlamadan silahımı almam mümkünmü ? Bu konuda değerli fikirlerinizi paylaşmanızı rica ederim.
Güvenlikçi sizde silah olduğunu nereden biliyor ki?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Güvenlikçi sizde silah olduğunu nereden biliyor ki?
Şahsım kamu görevlisi olduğum için silah taşıyordum ve bu kimliğim de orada açığa çıktığında güvenlik görevlilerinden sadece birinin olayda silah da vardı bıçak da vardı gibi asılsız iddiası sebebiyle olayda silah olduğu süphesi doğdu. Bunun üzerine ben emniyete olaydan hemen sonra ifade için gittiğimde üzerime atılı böyle böyle bir ifade olduğunu ve silahı balistiğe yollamaları gerektiğini, şayet herhangi bir ateşleme olmadıysa aklanacağıma dair polis beyanına istinaden silahımı teslim ettim. Ancak balistik raporunun da temiz gelmesine rağmen ben silahı ne zaman ve ne şekilde alacağıma dair bir bilgim bulunmamaktadır, bu nedenle değerli fikirlerinizi rica ediyorum.