Nasıl bir yol izlemeliyim.?
Senetli alacağımdan ötürü şahsın çalıştığı işyerine maaş haczi müzekkeresi gönderdim. 10 ay boyunca işyeri maaşın 4/1 ini icra dairesine düzenli ödedi. Ancak geçen ay borçluyu işten çıkartmış ve 4 haftalık ihbar tazminatını ve kalan işçi alacaklarını icra dairesi yerine borçluya ödemiş. Alacağını öğrendiğim gibi işyerine muhtıra gönderdim. Ancak ;
1.) Maaş haczi müzekkeresinde kıdem ve ihbar tazminatlarını istemeyi unutmuşum. Bu durumda gönderdiğim ve ihbar ve kalan işçi alacaklarını istediğim muhtıra geçerli olurmu.?
2.) Gönderdiğim muhtıraya 7 gün içersinde ödeyin yazmayı unutmuşum. Bu problem yaratırmı.?
3.) Şirket 10 gün geçmesine rağmen ödeme yapmadı. Yukarıdaki belirttiğim hususlara rağmen şirkete haciz gönderebilirmiyim.? Gönderebilirsem ; İşçinin 4 haftalık ihbar tazminatı ve kalan işçi alacağı tutarını bilmiyorum. Rakam olarak ne belirtmem gerekir.?
Acil yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar,
Cevap: Nasıl bir yol izlemeliyim.?
Başlangıçta gönderilen maaş haczi yazısına istinaden maaştan yapılan kesintiler dosyaya ödenmiş,
doğal olarak işveren elindeki maaş haczi yazısına göre davranmış ve istenmediği için ihbar tazminatını dosyaya yatırmamış, yaptığı hatalı bir iş yok.
Cevap: Nasıl bir yol izlemeliyim.?
Edoğan Bey,
Cevap için teşekkür ederim. Maaş haczi müzekkeresinde yazmamasına rağmen muhtıradan sonra şirkete haciz göndersem sonuç alabilirmiyim.? Veya bana haciz gönderdim diye karşı dava açabilirlermi.?