İşten Geçerli Nedenden Çıkartılma Sonucunda Doğan Hakların Temini...
Merhabalar sitenize yeni üye oldum. Hepinize işinizde kolaylıklar diliyorum. Benim size birkaç sorum olacaktı. Cevaplarsanız çok sevinirim.
Ben 2012 yılında 4 sene boyunca çalıştığım iş yerinden haklı neden dayanak gösterilerek çıkarıldım. İşe iade davası açtım fakat dava benim lehime sonuçlanmadı ve hakim işten çıkartılmamı haklı nedenden çıkararak geçerli nedene hükmetti. Sonrasında ben dosyayı temyiz ettim, maalesef ki Yargıtay'dan da beklediğim işe iadem kabul edilmedi, Yargıtay yerel mahkemenin kararını onayladı. Mahkeme/Yargıtay süreci 2 sene sürdü. 2.5 ay önce süreç sonuçlandı. Elimde kalan tek artım İşten çıkarılmam haklı nedenden, geçerli nedene düşmüş oldu. Araştırdığım kadarıyla şu durumda benim işsizlik maaşı ve kıdem/ihbar tazminatını almaya hakkım var. İlk işten çıkartıldığımda işsizlik maaşına başvurmuştum fakat reddedilmişti, şimdi mahkeme kararı ile gitsem işsizlik maaşımı alabilir miyim?
Bir ikincisi Kıdem/İhbar tazminatı için tekrar mı dava açmam gerekiyor. Dava açmadan, işe iade dava sonucundaki geçerli nedene dayanarak tazminatı alamaz mıyım? Eğer yeni bir dava açmam gerekiyorsa tüm haklarımı alabilmem için atmam gereken adımlar nelerdir? Bu davayı kendim yürütebilir miyim, yoksa bir tekrar bir Avukat tutmam gerekir mi? Vereceğiniz cevaplar benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.
Cevap: İşten Geçerli Nedenden Çıkartılma Sonucunda Doğan Hakların Temini...
Değerli cevaplarınızı bekliyorum lütfen!