Çocuk tesliminde icra muhtırası
Eski eşimle sıkıcı bir çocuk teslimi olayımız var.O ilk önce 2012 yılında ortada bir sebep yokken icrayla çocuk takibi dosyası açtı.Teslimde ne o günlerde ne şu an bir sorun olmadı.Sonra ben ve çocuklar şehir değiştirdik ve ben görüşme günlerinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili bir dava açtım.Ama boşanma kararına şu ana dek hep uydum.Kendisi Eylül ayından beri her görüşmeye icrayla geliyor,kendi bileceği iş diyordum ki bugün elime 2012 yılında açılan icra dosyasından bir "muhtıra"geldi. Dosyadaki borca binaen 7 gün içinde 415 lira ödeyecekmişim.Ben böyle bir şey daha önce duymadım,icra masraflarını ben mi üstleneceğim,bununla ilgili bir karar,vs.yok ki.Hukuki yorumlarınızı bekliyorum,teşekkürler.
Cevap: Çocuk tesliminde icra muhtırası
Bu konuyla ilgili yapılması gereken ve benim halihazırda yaptığımı size anlatayım.Herşeyden önce boşandığınız andan itibaren ihmal etmeden noterden bir ihtarname çekerek karşı tarafa "çocuklar mahkemece belirtilen tarihlerde şu adreslerde görüşmeye hazır durumda bulunacaktır.Tarafınızdan icra marifetiyle gelinmesi durumunda masrafların sizin tarafından karşılanacağını beyan ederim"tarzı bir metin göndereceksiniz.Eğer icra dosyası açılırsa da bu ihtarnameyi hemen dosyaya koyacaksınız.Bu size ortalama 200 liraya filan mal olur.Bense maalesef bu olayı en pahalı yöntem olan tecrübeyle öğrendim.Bir üst mahkemeye itirazda bulunduk,çocukları teslimde bir sorunum olmadığı için icraya itirazımın kabul edileceğinden eminim.Ama icraya itiraz icrayı durdurmadığı için eve haciz memurlarıyla gelmekten büyük mutluluk duyacak eski eş için icraya verilen tutar kadar para hazır bulundurulacak.İtiraz için de harcanan parayı eklersek 1000 lirayı bloke edip yarısını harcamış olacağım.
Özetle söylersek bir Türk gibi evlenin evet ama boşanmak zorunda kalırsanız bir Amerikalı gibi boşanın yoksa bir mülteci gibi yaşarsınız.
Alıntı:
melek yardımcı rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuyla ilgili yapılması gereken ve benim halihazırda yaptığımı size anlatayım.Herşeyden önce boşandığınız andan itibaren ihmal etmeden noterden bir ihtarname çekerek karşı tarafa "çocuklar mahkemece belirtilen tarihlerde şu adreslerde görüşmeye hazır durumda bulunacaktır.Tarafınızdan icra marifetiyle gelinmesi durumunda masrafların sizin tarafından karşılanacağını beyan ederim"tarzı bir metin göndereceksiniz.Eğer icra dosyası açılırsa da bu ihtarnameyi hemen dosyaya koyacaksınız.Bu size ortalama 200 liraya filan mal olur.Bense maalesef bu olayı en pahalı yöntem olan tecrübeyle öğrendim.Bir üst mahkemeye itirazda bulunduk,çocukları teslimde bir sorunum olmadığı için icraya itirazımın kabul edileceğinden eminim.Ama icraya itiraz icrayı durdurmadığı için eve haciz memurlarıyla gelmekten büyük mutluluk duyacak eski eş için icraya verilen tutar kadar para hazır bulundurulacak.İtiraz için de harcanan parayı eklersek 1000 lirayı bloke edip yarısını harcamış olacağım.
Özetle söylersek bir Türk gibi evlenin evet ama boşanmak zorunda kalırsanız bir Amerikalı gibi boşanın yoksa bir mülteci gibi yaşarsınız.
Başkalarının yaşadıklarını insanlar kendilerine tecrübe saymalılar, teyit ederek yaşamaktan iyidir.
Siz yaşadıklarınızdan bir ders çıkarttınız, şimdi sıra, sizin yapmadığınızı söylediğinizi yapan annelerde, yani çocuğunu babası ile görüştürmemek için olmadık bahaneler üreten ve her seferinde babayı icra marifeti kullanmak zorunda bırakan annelerde..
Ve tabii bu fiilin bir ceremesinin olup olmadığını merak eden babalarda..
Geçmiş olsun...
Bu konudaki neticeyi anlatayım.Davanın sonucunda çocuk tesliminde zorluk çıkmadığı için parayı ödemiyorum.Karar bundan sonraki olası durumlar için de emsal niteliği taşıyacak.Yani evet beni konu komşuya rezil edecek tabii ama parasını talep etmeye cüret edemeyecek.Tutanakları gördüğü halde aleyhime işleme sokan icra müdürüne diyecek söz bulamıyorum.Avukatıma da teşekkür ediyorum.Herkese kolay gelsin.