Cevap: kiracı mağduriyeti
Öncelikle eksik ödediğiniz kiranın kalan kısmını ve ödemediğiniz aidatı ödemenizi ,
sonrasında dilerseniz ev sahibinize ihtar göndererek , başlangıçta verilen sözlerin gerçekleştirilemediğini, kiraladığınız evin , anlaştığınız kira miktarını gerektirecek vasıflara sahip olmadığını, bu nedenle kirada indirim yapılması talebinizi iletebilirsiniz.
yada evdeki eksikler nedeniyle evi boşaltacağınızı bildirebilirsiniz, ancak bunun öncesinde evsahibinize eksiklerin tamamlanması için bir süre tanımanız gerekir.
ihtarname çekmeden kira indirimini gerçekleştiremem mi? Sonuçta bununla ilgili kira kanununda bu gibi durumlarda kiracı kira indirimi talep edebilir diyor. kiralanan daire kiralama sırasındaki özelliklere sahip değil. Ayrıca 4 aydır bekliyoruz eksikler giderilsin diye.
Sizin de belirttiğiniz gibi, '' talep edebilir '' diyor, keyfine göre , istediği miktarı kesebilir demiyor!
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle eksik ödediğiniz kiranın kalan kısmını ve ödemediğiniz aidatı ödemenizi ,
sonrasında dilerseniz ev sahibinize ihtar göndererek , başlangıçta verilen sözlerin gerçekleştirilemediğini, kiraladığınız evin , anlaştığınız kira miktarını gerektirecek vasıflara sahip olmadığını, bu nedenle kirada indirim yapılması talebinizi iletebilirsiniz.
yada evdeki eksikler nedeniyle evi boşaltacağınızı bildirebilirsiniz, ancak bunun öncesinde evsahibinize eksiklerin tamamlanması için bir süre tanımanız gerekir.
aynı durum bende de mevcut. 3 haftadır ben daha ev sahibine telefonla bile zor ulaştım. evi boşaltmak istediğimde avukata vereceğini söylüyor. daha ayrıntılı anlatımımı bu konuda yaptım. https://www.hukuki.net/showthread.php...-kabul-etmiyor