İcradan aldığım araca tedbir konulmuş
BAŞIMA GELEN Bİ OLAY HAKKINDA BİLGİLERİNİZE ACİL İHTİYACIM VAR. Konuyu özetlersem: Adliye tarafından satışa çıkarılan araç ihaleseinden bir araç aldım.Aldığım aracın itraaz süresi(7gün) doltuktan sonra itraaz davası olmayınca aracın tescil belgelerini almak için satışı icraa müdürlüğüne gittim. Aracın maliyeye olan kdv ve damga vergisini yatırdıktan sonra icraa müdürlüğü de aracın mtv borçlarını yatırdı. Aracımın tescil belgesini aldım ama görevli icraa memuru:" aracın sigara kaçakcılığı suçuna karıştığı ve üstünde mahkemenin verdiği tedbir kararı var bu aracın tescilini yapamazsın" dedi .Tescil kağıdını alıp emniyet müdürlüğüne gittiğimde polis :" aracın üstündeki tedbir kalksa bile tekrardan adıma tescil olduktan sonra yine tedbir gelir dedi"Bana verilen tescil kağıdında aracın üstündeki ibarede aracın üstündeki tüm tedbirlerin ve hacizlerin kaldırılması yazıyordu. icra müdürü ile görüşünce özel hukuk aracı satabilir ama kamu hukundan gelen yaptırımlar aracın üstüne gelebilr dedi ve aracımı bana teslim etmediler.
DEVLET TARAFINDAN SATILAN ARACIN ÜSTÜNDE OLUŞAN TEDBİR YENİ ALICIYI İLGİLENDİRİR Mİ ACABA?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER