1 yıl dolmadan işten çıkarılma.

ben 01.12.13 tarihinde işe girdim ancak 1 senenin dolmasına yaklaşık olarak 40 vs gün var. Yıllığım dolmadğı için işten çıkmam konusunda baskı yapılıyor. Ayrıca ben turizm sektöründe hem çalışıyorum hem de A.i.b.ü turizm öğrencisiyim. İşten çıkarma gerekçeleri ise benim tur düzenlemem. Çalıştığım otelin A grubu acentası var. Gerekçeleri bu işi illegal yollarla yapıyormuşum. Kazandığım karı tamamen işletmeme vermemi istiyorlar. Yaklaşık olarak 5 ay önce tur düzenlediğimde bu sebepten ötürü tartışılmıştı. yıllığım dolduğunda işten çıkarılırsam ya da dolmadan çıkarılırsam haklarım nelerdir ?

Cevap: 1 yıl dolmadan işten çıkarılma.

Çalışanın sadakat borcu veya işverenin güvenini kötüye kullanmak gibi tanımlar duydunuz mu hiç?

Hayır öyle bir durumda yok zaten. Ben öğrenci gruplarını esas alıyorum. Ben grubumuda kendi çalıştığım otel kazansın diye burayla anlaşma yapıp 4 saat içinde 2700 lira verdim ama iş veren sen 100 kişi getirdin burada çalışıyorsun sattığın fiyatı getirecektin diyerek sorun çıkarıyor.
- - - Updated - - -
tam 1 yıl olmasından ötürü de istifa etmem için özel sektörün hilelerini kullanıyor.

Yukarıda bahsettiğim sebeplerle işveren iş sözleşmenizi tazminatsız, bildirim süresine uymadan feshetme hakkına sahiptir.