Arkadaşimin evinin belli bir bölümü baskasinin ne yapması gerekir evin kalanini almak için?
Arkadaşlar bir arkadasimin evinin 20 metre karesi kendine ait iken bir başkasina ait olan kısmı 9 metre karelik bir alanida evini yaptirirken kendi alanina dahil ettirip evi bu şekilde yaptirmiş evi çok uzun bir süre geçtikten 20 yıl kadar sonra evi belediyedenmi ne aramişlar sanirim soy adı kanunu daha yok iken xxx isimli sahisin çikiyor bu 9 metrekarelik yer bu kişinin yakinlari vs aranacakmiş mirascisi yok ise evin kalan kısmınıda almak istiyor arkadaşim bende forumda sizlere sormak istedim yardimci olursaniz sevinirim
Cevap: Arkadaşimin evinin belli bir bölümü baskasinin ne yapması gerekir evin kalanini almak için?
Cevap yazarsanız sevinirim beyler..
Cevap: Arkadaşimin evinin belli bir bölümü baskasinin ne yapması gerekir evin kalanini almak için?
Tespit ve tescil davası açmanız gerekmektedir.
Sonrasında ne olur ne yapmamiz gerekir bariş bey?
Böyle bir başvuruda bulunmamaları neticesinde ileride kendilerine vergi borcu kira vs gibi şeyler çikarmi acaba ?
Sonuçta o evin bulunduğu arsa üzerinde söz sahibi olan (en az)bir kişi daha var,
bir gün bir ortaklıktan ayrılma davası için mahkemeye davet gelebilir ve o kişi veya bir başkası , bedelini ödeyerek tamamını satın alabilir.
Arkadaşlar merhaba benimde buna benzer bir sıkıntım var yardımcı olacak değerli hukukçulara şimdiden teşekkür ederim.
1994 yılında babamın o zamanki tapu sahiplerinden toplam da sanırım sekiz kişi ile arasında o zamanki mahallenin muhtarı nezdi le yapılan satış sözleşmesi ile alınan bir alana 5 daireden oluşan müstakil evler yaptık ve elektrik ve su abonesi ile belediyenin tüm hizmetlerinden faydalanıyoruz.Bu yıl müsait olduğum zamanda tapudaki araştırmalarım neticesinde sekiz kişi olan tapu sahibi aradan geçen zaman diliminde 250 nin üzerinde bir rakama ulaşmış olup mevcut alan toplamda 7600 metrekare üzerinde ve 17 tane ev yol cadde vardır.Şimdiki muhtarımız ise ben tapu için gerekli çalışmaları başlattım diyerek belediye ile ortak bir çalışma içerisine girdiğini söyleyerek tapularımızın alınabileceğinden bahsetti.
Böyle bir durumda nasıl bir çalışma bize tapuların verilmesinde yardımcı olabilir acaba?
Konu hakkında yardımlarınızı bekler değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim
Son msjimada cevap alabilirsem çok sevinecegim arkadaslar
arkadaşlar sorum halen günceldir.