Kiramı desem yoksa ecrimisilmi bilemedim
merhabalar arkadaşlar benim konum biraz uzun ve karışık ama bu konuda tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim
2011 yılında ben vakıflar dan bir arsa kiraladım sözleşmem arsa olarak yapıldı ama üzerinde benim daha önceki kiracıya parasını ödediğim bir muhtesat var. ama ben bu muhtesatı aldığımda çok harap haldeydi üzerine 30000 tl lik masraf yaptım bana maliyeti 100000 tl oldu. ayrıca da vakıf bana emsallerinden daha yüksek kira ile sözleşme yaptı her ne kadar itiraz ettiysem de parayı harcamış olduğum için geri dönüş yapamadım mecburiyet karşısında sözleşmeyi imzaladım. daha sonraki sene kira tespit davası açtım. fakat sözleşme 1 yıllık olduğu için dava reddedildi. yargıtaydan da onandı. daha sonraki dönemlerde vakıf beni işgalci olarak gösterip bir kaç sefer kaymakamlık yoluyla çıkarmaya uraştı fakat her seferinde idare mahkemesinden kararı durdurdum. çünkü ortada telafisi imkansız zarar mevcuttu ve hukuk yoluyla çıkarması gerekiyor iye iddia ettim. bu sene kiracılığımın tespiti için yeniden dava açtım. şu an dava derdest 2 ayda mahkememiz var. yürütmeyi durdurma kararı devam ediyor. mahkeme sonucuna göre o da sonuçlanacak. benim durumum buyken 2013 yılı sonunda dükkanmı artık işletemediğimiden dolayı dükkanıma bir ortak aldım. ortaklığımızın konusu şuydu. ecrimisil yoluyla işleyen kiraları o ödeyecek ben de dükkanın 1/4 ünde kendime yer ayırıp orayı işletecektim ve 10000 tl ortaklık için para alarak bu işleme başladık anahtarı teslim ettim 1 nüshası da bende mevcut. bu şahıs bana 3 aya kadar kira ödedi fakat benim bu arada işlerim çok bozulmuştu bir taahhütü ihlal meselesinden dolayı 19 gün hapishanede mahsur kaldım. ailemin parayı ödemesi sonucunda çıktım elemanın yanına gittim. kira hiç ödememeye başlamıştı bu durumları fırsat bilerek. ben de 10000 tl kiraları karşılayana kadar bekledim. bitince yanına gittim fakat benim orada hiç bir hakkımın olmadığını ve orayı boşaltmayacağını söyledi. içerdeki mobilyalar kurulu düzen herşey bana ait. elektrik faturalarını ödememiş elektrik saati benim üstüme ve işletme benim üstüme. kaymakamlığa başvurdum ondan aldığım paralara makbuz vermiştim kiraları alırken de makbuz vermiştim 2 aya kadar makbuzlar elinde mevcut. kaymakamlık bu konuyu hukuk halletmesi gerekir dedi.
şimdi ben bu şahısa ne davası açmam gerekir. kirayı ödemediği için icra takibi ve tahliye isteyebilirmiyim. mal sahibi ben değilim mal sahibi ile benim de aramda devam eden dava var bu durumda hakim ne kararı verir. benim dükkanımı işletmeye ihtiyacım var geçimimi sağlayamıyorum. ecrimisil ve ecrimisil tazminatı ile birlikte tahliye davasımı açmalıyım. sizce nasıl bir yol izlemem gerekir. ilgilenen herkese teşekkür ederim.
Cevap: kiramı desem yoksa ecrimisilmi bilemedim
Kira alacağınızı tahliye talepli icraya koyup ödemezse icra hakimliğinde akdin feshi ve tahliye davası açılabilir.
Cevap: Kiramı desem yoksa ecrimisilmi bilemedim
burada kafamı kurcalayan şey ben bu davayı açtığımda karşı taraf benim orada mal sahibi olmadığımı ve vakıfla mahkemelik olduğumu benim de fuzuli şagil olduğumu öne sürecektir. halbuki beni ondan ayıran özellik benim oraya yapmış olduğum yatırımlar ve bina için harcamış olduğum para var ve tarihi eski de olsa bir sözleşmem var böyle bir durumda hakim benim vakıfa açmış olduğum mahkeme sonucunu bekleme yoluna gidebilirmi ?
Cevap: Kiramı desem yoksa ecrimisilmi bilemedim
Kiracınız o sizin aranızdaki kira sözleşmesine dayanarak orda duruyor yazılı ya da sözlü fark etmez sizin vakıfla durumunuz onu ilgilendirmiyor onun vakıfla hiç alakası yok üstelik.