Rahatsız eden birini şikayet etmek
Benim 3 buçuk yıl önce biten ilişkim oldu.Kendisi beni eve gelip aileme söylemekle, üniversitede kaldığım yurda gelmekle vs tehditler etti.Ben numaramı değiştirdim.Ama bi şekilde buldu.Yurdumun önüne evimin önüne yazılar yazdı.Numaramı bulduktan sonra mesajlarına cevap vermiyordum fakat tehditler tekrar başladı.O zamanlar hayatımda başka biri vardı.Ona zarar vermekle tehdit etti.Derken ben sıkıntı çıkarmaması için ufak tefek hal hatır sorma mesajlarına cevap vermeye başladım.Fakat istekleri gitgide arttı.Buluşalım demeler telefonda konuşmak istemeler..Ben ona onu istemediğimi defalarca söyledim.Hayatımda biri var evleneceğim dedim.O kişiyi öldürürüm tarzı tehditler başladı.2 hafta önce numarasını engelledim.Numara engellememe ragmen bana bi mesaj attı.Ben şuan devlet memuruyum.Çalıştığım yere geleceğini söylüyor.Ben önceki tehdit içeren mesajları silmiştim.Elimde sadece o en son attığı mesaj var.Buraya gelirse şikayet etmeyi düşünüyorum.Hukuksal işlemler nasıl olur neler yapabilirim yardımcı olur musunuz
Cevap: Lütfen yardım.Rahatsız eden birini şikayet etmek
Bence birdahaki adımı beklemeyin derim. Son gönderdiği mesaj elinizde ve tehtit içeriyorsa beklemeden savcılığa suç duyurusunda bulunun. Dilekçenizde bu tehtit olaylarının önceden beri sürdüğünü belirtin. Bence siz sürekli tedirgin bir şekilde bekleyeceğinize birazda karşı taraf tedirgin olsun. Bu durum atacağı adımları daha iyi düşünmesini sağlar. Daha önceki mesajlar kayıtlı olmasa dahi operatörünüzde hangi tarihte kaç defa mesaj geldiği kaç defa arandığınız arama süreleri vs. Hepsi kayıtlıdır. Savcılık bu kayıtları operatörünüzde talep edecektir.