-
Eş durumu ataması
Ben 25 yaşındayım ve 4 senedir anyı yerde sigortalı olarak çalışıtorum.Şimdiki kız arkadaşımla 3 senedir birlikteliğimiz var.Ve bu birlikteliği kısmetse bu ay nişana ve şubat mart ayları gibide nikaha dönüştüreceğiz.Kendisi sınıf öğretmenliği okuyo ve malum atama sorunu biz kesin bir cevap bulamadık.Okulu son sınıf olacak bu sene 3 bitti
Ancak hanımım olunca ve kpss sınavına girince eş durumundan istanbulda kalma şansı olacakmı ? Yoksa mecburi hizmet diye doğu köylerine gidecekmi? Yani atıyorum kpss sınavına girdi istanbul için alması gereken puan 80 ama 50de barajı aştı şimdi barajı aştı eşide sigortalı çalışıyo diye kalabilirmi yoksa barajı aştın istanbulu tutmadı seni 50 puanlık biyere yollarızmı diyecekler.
Vereceğiniz bilgi için teşekkür ederim.
-
Henüz evlilik gerçekleşmeden ve öğretmenlerde staj dönemi sona ermeden "eş durumundan nakil" istenemiyor. Arkadaşınız gerekli puanı tutturdukdan sonra tercih ettiği bir yere atanacaktırç tercih etmedeiği yere zaten atama yapmıyorlar. Ama atanabilmek için puanı düşük yerleri tercih etmeyi ihmal etmemek gerekir diye düşünüyorum. Staj dönemi bittikten sonra eş durumundan tayin istenebilir. Selamlar.
-
-
zaten istanbul 2. derece hizmet bölgelerinden biri, yani doğu illerinde 3 yıl çalışınca mecburi hizmetini tamamlayan biri, bunun yerine istanbul da 4 yıl çalışınca da tamamlamış sayılıyor. yani puanı çok yüksek olmasa da istanbul un bir yerine atanır büyük ihtimalle. atanamasa bile en kötü ihtimalle asaleti tasdik olana kadar (en az 6 ay en çok 2 yıl -hiç bir yerde 2 yıl sürmez, en çok 1yılda tamamlatırlar-) ayrı kalmak zorunda kalabilirsiniz. bu sürenin sonunda da özür tayinine başvurup ist.a gelebilir.
ha bir de şu seçeneği var, tayin yerlerini tercih ederken tek tercih olarak istanbul da yazabilir. memuriyete başlama ihtimali azalacak olsa da ist.da kalacağı garanti olur böylece...