merhabalar,Ben de 56 dairelik 2 bloktan oluşan bir sitede oturuyorum.Yönetici genel kurulda oy çoğunluğu ile alınan bir kararı uygulamazsa ne yapabiliriz.Bu kararı ne kadar süre içerisinde uygulaması gerekiyor.Hukuksal haklarım nelerdir.
sayg.
Printable View
merhabalar,Ben de 56 dairelik 2 bloktan oluşan bir sitede oturuyorum.Yönetici genel kurulda oy çoğunluğu ile alınan bir kararı uygulamazsa ne yapabiliriz.Bu kararı ne kadar süre içerisinde uygulaması gerekiyor.Hukuksal haklarım nelerdir.
sayg.
Genel kurul toplantısında gündem maddelerinin içerisinde yapılacak işler sıralanır. Öncelik sırası aciliyeti olan işlere bırakılır.Böyle bir sıralama yapılmadıysa yönetici yeni yapılacak toplantı zamanına kadar işleri tamamlaması gerekir.
Yöneticiye şimdilik iadeli taahhütlü ihtarname gönderebilirsiniz. Alınan kararın uygulanmasının aksatılmasının nedenlerini sorun. Bu işler önce kat maliklerinin kendi aralarında varacakları kararlar neticesinde çözüme ulaştırılma gayreti gösterilmesi gerekiyor.Hukuksal çözüm yolları daha sonra başlar.Bu çözüm arayış yolları aşamasını tamamlamadan Hukuken hak arama, hesap sorma işleri yapılamaz.