Kayıp iş gunlerımi işe tespit davası acma
1999 yılında işe basladım 2011 yılında işten ayrıldım 15 yıl calısma hakkım doldugu ıcın ısı kendım bıraktım ama benım sigorta balangıcım 2002 gozukuyor bunu bılıyordum yıllardır ama bırsey yapmadım soylemedım ısten cıkınca bırı aklıma gırdı dava ac dedı bende dava acmak ıstıyorum acaba 10 yılı gectıgı ıcın davayı kaybedermıyım bundan once tazmınatım ıcın dava actım hakım baslangıc tarıhını 1999 olarak baz aldı 2002 olarak degıl...
Cevap: Kayıp iş gunlerımi işe tespit davası acma
Alıntı:
qxalpixq rumuzlu üyeden alıntı
1999 yılında işe basladım 2011 yılında işten ayrıldım 15 yıl calısma hakkım doldugu ıcın ısı kendım bıraktım ama benım sigorta balangıcım 2002 gozukuyor bunu bılıyordum yıllardır ama bırsey yapmadım soylemedım ısten cıkınca bırı aklıma gırdı dava ac dedı bende dava acmak ıstıyorum acaba 10 yılı gectıgı ıcın davayı kaybedermıyım bundan once tazmınatım ıcın dava actım hakım baslangıc tarıhını 1999 olarak baz aldı 2002 olarak degıl...
arkadaslar lutfen yol gosterecek olan yokmu bır yardımcı olsanız sevınırım
sigorta başlangıcı mı 2002 ilk ödenen prim mi 2002?
İkisi farklı şeyler.
Eğer sigorta başlangıcı 2002 ise işveren girişini yapmamış demektir.
Ama ilk ödeme 2002 ise, basit bir dilekçe ile bile hallolabilir.
işveren ile anlaşmıstık o donem ıcın.1999 öncesınden bır baslangıcım var sıgortada 2 sene yatırmadı bılgım dogrultusunda sonradan 2002 de yatırdı
Yani işverenle anlaştınız, sizin isteğiniz üzerine sigortanızı yapmadı, ancak şimdi bu anlaşmayı yok sayıp işvereni dava / şikayet mi etmek istiyorsunuz?
evet öyle bir yol uygulamak ıstıyorum cunku elımızde resmı bır belge hıc bırsey yok saten olsada sayılmıyor ıkı kısı arasındakı sozlesme ıs hukukunda dıye bılıyorum ve o bana hakım onunde anlasmıstık der ıse hakım ne gıbı tepkı verır
İşin hukuki boyutunu hukukçular söylesin, ama mantıken devleti zarar uğratmaktan ikiniz de eşit derecede suçlu sayılmalısınız. Çünkü develete verilmesi gereken bir parayı ikiniz aranızda anlaşarak paylaştınız.