Cevap: Maaş Haczi Hakkında Acil Yardım Lütfen..
Selam.Dostum borçlunun işvereni ile görüşmen bir şeyi çözmez ki?İş veren sen söyledin diye nasıl maaşına haciz koyup kesinti yapsın.Oyalanmadan icraya başvur.Haciz işlemini başlat.Bu arada borçlu borca ve senede itiraz edebilir.Bu sayede en az 1 yıl kazanır...
cevap için tşk, fakat biz borçluyla görüştük zaten borçlu borcunu kabul ediyor, kendisi dedi başka borçlarım da var elini çabuk tut maaşıma ilk hacizi sen koydur dedi, bu işlemi en kısa sürede nasıl yapabiliriz sorum bu?
Çok basit: Bir avukata gidip durumu anlatacaksınız, o bu işleri sizin için yapacak.
icra takibi başlat, ardından ödeme emri kesinleşecek (bu biraz zaman alabilir bulunduğu yer açtığın yer vs.) sonrasında icra müdürlüğünden sgk sorgu yaptırıp maaşına haciz koydurabilirsin.
Alıntı:
av. büşra aksoy rumuzlu üyeden alıntı
icra takibi başlat, ardından ödeme emri kesinleşecek (bu biraz zaman alabilir bulunduğu yer açtığın yer vs.) sonrasında icra müdürlüğünden sgk sorgu yaptırıp maaşına haciz koydurabilirsin.
Sanırım siz avukatsınız ve bu yüzden size basit gibi görünüyor ancak haciz nedir kim yapar gibi bilgileri bilmeyen normal bir vatandaş bunları sizin verdiğiniz bilgilerle kendisi yapamaz ki. Avukatlar iyi ki var :)
Cevap: Maaş Haczi Hakkında
Koca forumda soruma tam manasıyla ve tüm ayrıntılarıyla cevap verebilecek bir avukat yok mu?
Burada sorduğunuz sorunun cevabını doğru alabilirsiniz ama yapılacak işlemleri detaylarıyla anlatmak zor.İstediğiniz şey mümkün görünüyor ama uygulamayı da bilmeniz gerekir.Şimdi ben size örneğin ihtiyati haciz yapmalısınız desem yapabilir misiniz?
O yüzden benim önerim bir avukattan hukuki yardım alınız
Alıntı:
emir10 rumuzlu üyeden alıntı
Koca forumda soruma tam manasıyla ve tüm ayrıntılarıyla cevap verebilecek bir avukat yok mu?
Bunu birisi "tüm ayrıntıları" ile yazmaya kalksa yüzlerce sayfa yetmez. Buna da kimse vakit ayırmaz. Çoğu zaman avukatlar hatta yargıçlar bile hata yapıyor (temyiz bunun için var) bu durumda bunu kendiniz yapabilmeniz için en azından bir şeyleri önceden bilmeniz gerek. Burada daha somut şeyleri sorabilirsiniz ancak "böbrek ameliyatı yapacağım nasıl yapılır bana aynntıları ile anlatır mısınız" sorusu gibi bir soru bu gerçekten.
Bir yerlerden başlamak istiyorsanız icra dairesine gitmekle başlayın. Orada sizi yönlendirebilirler, ancak yapacağınız ufak bir hatanın, dilekçede yazacağınız yanlış bir şeyin istemeyeceğiniz sonuçlar doğurma riskini de göze almanız gerek.